U subotu završni koncert i dodjela nagrada memorijala Jurica Murai Foto: Krešimir Đurić

U subotu završni koncert i dodjela nagrada memorijala Jurica Murai

VV | 28.4.2017. u 19:33h | Objavljeno u Društvo

U subotu 29. travnja u 19 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu održat će se završni koncert i svečana dodjela nagrada natjecanja Jurica Murai.

Međunarodno natjecanje pijanista podijeljeno je u dva dijela koja imenom hrvatskog pijanista, akademika Jurice Muraia i imenom organizatora, Glazbene škole u Varaždinu, čine veliku cjelinu. Natjecanje se održava na već poznatoj lokaciji u baroknoj palači Erdödy u Varaždinu u kojoj je i sjedište Glazbene škole.

Škola sa svojom dugogodišnjom tradicijom djelovanja od 1828. godine promiče glazbeno obrazovanje te značajno obogaćuje kulturni život grada Varaždina. Međunarodna natjecanja Glazbene škole u Varaždinu predana su razvoju umjetničkog djelovanja mladih nadarenih glazbenika, međunarodne kulturne suradnje i razmjeni iskustava, te turističkoj promociji Varaždina, Varaždinske županije i sjeverozapadne Hrvatske.

Međunarodno natjecanje pijanista - Memorijal Jurica Murai i Murai Grand Prix će se održati od 24. do 29. travnja 2017. Memorijal Jurica Murai namijenjen je mladim pijanistima do 19 godina starosti dok je Murai Grand Prix (Velika nagrada Murai) natjecanje namijenjeno pijanistima, umjetnicima od 17 do 32 godine starosti. Na Natjecanje se prijavilo više od 200 pijanista iz 11 država.