U subotu pijanistica Mia Elezović i predstava Singerica u varaždinskom kazalištu

VV | 24.1.2018. u 12:43h | Objavljeno u Društvo

Varaždinsko kazalište, zahvaljujući svom bogatom programu, još jednom će probuditi pažnju kulturne javnosti, koja će moći uživati u čak dva programa u jednoj večeri. Naime, na svoje će doći i oni koji vole dobru monodramu, ali i ljubitelji klasične glazbe.

Ionako bogati koncertni repertoar ovoga teatra dodatno će obogatiti nastup, nedvojbeno posebne i svjetski priznate pijanistice i glazbene pedagoginje Mie Elezović, koja će nastupiti u subotu, 27. siječnja, u Velikoj koncertnoj dvorani.

Ova umjetnica, po mišljenju njenih kolegica i kolega, ali i struke, istančanog sluha, ali i naglašenog profinjenog smisla za komorno muziciranje, ponovo će se predstaviti varaždinskoj publici odabranim etidama Dubravka Detonija, Rubena Radića i Williama Bolcoma.

- Njezin će varaždinski nastup potvrditi kvalitetu muziciranja kojoj se tijekom njene karijere divila brojna publika u gotovo svim državama Europe i SAD-a te Japana. Mora se priznati, najavljeni koncert koji počinje u 19 sati neće ostaviti ravnodušnim ni one koji nisu skloni ozbiljnom glazbenom žanru. Ulaznice su besplatne i možete ih podići na blagajni kazališta. Osim koncerta, pozivamo Varaždince na još jednu izvedbu Singerice, monodrame u izvođenju dramske prvakinje varaždinskog kazališta Jagode Kralj Novak. Singerica svoju dugovječnost na daskama, osim iskrene i zanimljive ljudske priče, može zahvaliti i maestralnoj izvedbi Kralj Novak, koja u ovom komadu utjelovljuje Emicu, tekstilnu radnicu bez posla. Naoko možda svakodnevna, obična ljudska priča, ubrzo zaokuplja pažnju publike koja sa zanimanjem počinje pratiti Emičinu priču, ženu koja na sočan duhovit način komentira život kojeg uzima u svoje ruke i ne predaje se. Mnogi će prepoznati sebe u Emičinim pričama, a možda i usvojiti njen poseban pogled na svijet. Singerica će se odigrati također 27.ovog mjeseca, na podrumskoj sceni Zvonimir Rogoz, u 20 sati. Dakle, nema dvojbe kamo ove subote. Dvije će vam dame, svaka na svoj način, pružiti nezaboravnu večer u varaždinskom kazalištu - pozivaju iz kazališta.