U subotu na Danima plesa u Novom Marofu 290 djece

N.P. | 25.4.2017. u 08:25h | Objavljeno u Društvo

S ciljem obilježavanja Svjetskog dana plesa, po treći se puta u Novom Marofu održava dječja plesna manifestacija amaterskih plesnih klubova "Rasplesani Marof". Manifestacija će se održati 29. travnja u Kulturnom centru Ivan Rabuzin, s početkom u 19 sati.

“Rasplesani Marof” plesna je produkcija amaterskih plesnih skupina revijalnog karaktera. Svrha ove manifestacije je promicanje druženja i prijateljstva kroz ples i suradnju s drugim plesnim skupinama i klubovima. 29. travnja se diljem svijeta slavi ples kao podsjetnik na to da su ples, pokret, slika i riječ univerzalni jezik koji svi razumiju.

Manifestacija iz godine u godinu okuplja predškolce i osnovnoškolce iz Novog Marofa i okolice, ali tu su i plesne minijature drugih klubova iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske te Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

- Ove godine u Kulturnom centru Ivan Rabuzin očekujemo 290 djece. Bit će to jedan maštoviti kolaž raznih plesnih stilova uz glazbu i ritam, rekli su organizatori.

Domaćin je Fitness plesni studio „M-fit“ iz Novog Marofa s čak deset plesnih skupina. Ove godine publika će moći pogledati i premijerni nastup Elizabete Rudman “Pole dance i street workout” prvakinje Hrvatske 2013. - 2016. Elizabeta će pokazati nove akrobatske vještine, gimnastiku na zračnom obruču te umjetnički izričaj plesnog pokreta na vertikalnoj šipci.