U srijedu novo izdanje Impulsa - poezije u kafiću: druženje s Ružicom Kišur Črlenec i Žarkom Jovanovskim Foto: Ilustracija

U srijedu novo izdanje Impulsa - poezije u kafiću: druženje s Ružicom Kišur Črlenec i Žarkom Jovanovskim

VV | 11.6.2019. u 20:03h | Objavljeno u Društvo

Ovog tjedna slijedi još jedan Impuls – poezija u kafiću.

U srijedu, 12. lipnja u Rock Art caffeu s početkom u 20 sati na druženje stiže dvoje pjesnika koji se svojim poetskim izričajem posve razlikuju.

- Različitost u poeziji je bogatstvo poetskog izričaja i vjerujemo da će za svakog sladokusca poetske riječi biti ponešto. U goste nam dolaze književnica rodom iz Brezničkog Huma,  Ružica Kišur Črlenec, nježna i ustrajna, hrabra i odvažna, posebna u svojoj senzualnosti i snazi. Žena koja nježnim biranim riječima dopire do srca čitatelja. Uz nju, predstavit ćemo i zagrebačkog književnika Žarka Jovanovskog, koji predstavlja generaciju buntovnika u životu i na papiru. Snažan u izričaju, beskompromisno udara o vrata ljudskog nemara i snagom ognja započinje kavgu s nametnutim načelima. Dosljedan i prkosan, vješt i rječit... pjesnik, umjetnik i čovjek koji je tu u stvarnosti, jasno opredijeljen i dosljedan.Glazbeni dio večeri uz mladu Loru Breški upotpunit će i duo List – poručuju organizatori Impulsa, udruga Ritam misli.

IMPULS_53-2.jpg

Označeno u