Svečanim koncertom Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo proslavilo 80. obljetnicu

Varaždinske vijesti | 11.12.2018. u 16:17h | Objavljeno u Društvo

Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva u prepunoj je novoobnovljenoj velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održao slavljenički, svečani koncert u povodu 80. obljetnice i Dana grada Varaždina te tako na najljepši način, zajedno sa svojim gostima i prijateljima, završio ovu jubilarnu godinu obilježenu značajnim uspjesima i priznanjima.

Na koncertu su uz zbor nastupili i dugogodišnji prijatelji - klapa Sveti Juraj HRM te Varaždinski tamburaški orkestar s kojima VOGD ima dugogodišnju suradnju. Usto, bariton Vatroslav Maltar otpjevao je, uz klavirsku pratnju prof. Helene Knapić, nekoliko domaćih popijevki.

Ovaj nezaboravni koncert je sa zborom pripremila i vodila na koncertu dirigentica prof. Janja Knapić, koja vrlo uspješno vodi zbor već petu godinu i zbor pod njezinim vodstvom napreduje svakim novim nastupom i koncertom. Također, voditelji klape Marko Bralić i tamburaškog orkestra Zlatko Sokić dali su svoj doprinos ovom lijepom zajedničkom koncertu.

Kao rijetko kada, u koncertnoj dvorani Varaždinci su uživali i zajedno s klapom, tamburašima i zborom pjevali najpopularnije skladbe - Ružo crvena, Ne diraj moju ljubav, Mirno spavaj dušo moja, Croatio, iz duše te ljubim... Zbor je izveo svoj program najboljih skladbi kojima su proteklih godina nastupali na koncertima i natjecanjima te osvajali zlatne i srebrne nagrade, uz klavirsku pratnju prof. Helene Knapić i udaraljkaša Marina Boršćaka.

Zadovoljna publika je dugotrajnim pljeskom nagradila izvođače, koji su tako dodatno "morali" zajednički otpjevati poznatu pjesmu "Neka cijeli ovaj svijet".

Zajedničkim druženjem i pjesmom, Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo sa svojim je gostima završilo ovaj veliki događaj koji će zasigurno svima ostati u trajnom sjećanju, te ujedno biti poticaj pjevačima amaterima da i dalje marljivo vježbaju za sljedeće izazove.

Do kraje ove jubilarne godine zbor će sudjelovati na Razglednici ZKUU 16. prosinca u HNK, a kao i na kraju svake godine, održat će tradicionalni Božićni i novogodišnji koncert 26. prosinca te tako zaključiti ovu vrlo uspješnu slavljeničku godinu.

Varazdinsko_obrtnicko_glazbeno_drustvo_Svecani_koncert_1.jpg

Varazdinsko_obrtnicko_glazbeno_drustvo_Svecani_koncert_2_-_Klapa_i_VTO.jpg

Varazdinsko_obrtnicko_glazbeno_drustvo_Svecani_koncert_3_-_Klapa_Sveti_Juraj.jpg