Više od 60 DJ-a na Forestlandu 2018., evo tko sve dolazi... Foto: Međimurska županija

Više od 60 DJ-a na Forestlandu 2018., evo tko sve dolazi...

Varaždinske vijesti | 26.4.2018. u 07:00h | Objavljeno u Društvo

Od petka 13. do nedjelje 15. srpnja, Brezje u međimurskoj općini Sveti Juraj na Bregu, postat će još jednom centar elektroničke glazbe u Hrvatskoj, ali i šire. Istaknuto je to na predstavljanju 6. Forestlanda na kojem će nastupiti više od 60 DJ-eva, od lokalnih do svjetskih zvijezda, producenata, artista na dvije pozornice u 48 sati festivala.

Forestland_7.JPG

Priča koju je 2013. godine započela mlada i ambiciozna ekipa šestorice prijatelja iz Međimurja - Krešo Biškup, Saša Mikac, Nikola Horvat, Boris Novak, Matija Žugec i Ivan Barlek - iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u elektroničku glazbu. Tijekom trajanja Forestlanda pune se i turistički kapaciteti Toplica Sveti Martin pa samu ideju podržava i Branimir Blajić, generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin na Muri. Načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović rekao je da je lokalno stanovništvo u samom početku bilo skeptično, ali danas Forestland svi podržavaju.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da, kada se spoje entuzijazam, mladenačka energija, sjajna ideja i vizija, što je i napravila ekipa koja je osmislila Forestland, krajnji rezultat mora biti odličan što dokazuju noviteti iz godine u godinu.

- Drago mi je da je svake godine sve više posjetitelja, a ujedno sam ponosan što Forestland postaje turistički brend cijelog Međimurja - rekao je Posavec.

Međimurska županija podupire mlade te je ovom prigodom, po prvi puta, potpisan ugovor u vrijednosti od 50.000 kuna koji će pomoći u realizaciji ovogodišnjeg Forestlanda.

Forestland_3.JPG

Da Međimurska županija snažno podržava ovaj projekt potvrdio je i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, ponudivši svu potrebnu organizacijsku pomoć. Očekivanja od ovogodišnjeg Forestlanda predstavio je u ime organizatora Krešo Biškup.

- Očekujemo tisuće posjetitelja iz Hrvatske i okolnih zemalja što predstavlja izuzetan turistički potencijal jer smo iz jednodnevne atrakcije Forestland pretvorili u turistički projekt. Naš cilj je da festival izgradimo u tjedan dana, a nakon završetka izgleda kao da se ništa nije dogodilo - istaknuo je Biškup.

Forestland_16.JPG

Zanimljivost je i u tome što je cijeli festival "eco-friendly“, jer cijela infrastruktura i građevinski koncept na livadi nastane u tjedan dana, a tako i nestane nakon završetka. Neki od ovogodišnjih artista su Petar Dundov, Galoski, Flash Finger, Mark Sixma, Zonderling, Steve Allen te mnogi drugi, a organizatori najavljuju i niz popratnih sadržaja i iznenađenja.

Forestland_program-najava.JPG

Označeno u