Sutra počinje 16. Fontana blues festival, a nastupaju Voodoo Ramble, Boogiebass...

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.7.2018. u 20:40h | Objavljeno u Društvo

Prvi dan 16. Fontana blues festivala koji počinje sutra, 20. srpnja, u 21 sati započinje nastupom blues rock sastava Voodoo Ramble koji je već dobro poznat u domaćim blues krugovima - kao pobjednik "5th Croatian Blues Challengea" u Puli 2013. godine te kao hrvatski predstavnik na najvećem svjetskom blues natjecanju "International Blues Challengeu" u Memphisu, 2014. godine.

Nastavljaju nastupom benda Boogiebass koji kreću u 22.30 sati, a njihov repertoar uključuje pjesme Ten Milion Slaves, Heaven's Got the Blues, Checking up on my baby, More Love More Power i mnoge druge.

Dugi dan Festivala, 21. srpnja u 21 sat donosi blues izvedbe grupe Jeremiah's. Skupinu groove entuzijasta koje drži isto poslanje: dubok upliv u blues mantru, ukrašenu funkom i ojačanu rockom. Od početnog instrumentalnog filipjanskog trojca (Sv. Filip i Jakov)- bubnjara Jeremije Eškinje, basista Luke Ćetkovića i gitarista Roka Vodopije poduplali su se za zadarske snage - usnoharmonikaša Franu Škaru i vokalisticu Mirtu Juran te filipjanca Antu Brzića, vokalista i trubača.

Drugi dan Festivala završava nastupom poznatog tria iz Švedske, Paulo Mendonca Trio. Zvijezda benda, Paulo Mendonca, započeo je kao bubnjar no brzo je shvatio da je gitara njegova ljubav. Svojom glazbom žele izraziti ono u sebi što ih čini umjetnicima - a kako to zvuči provjerite u subotu u 22:30, poručuju organizatori.