Stojanu Matavulju na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu zlatna  kolajna za “Komušanje mozga“ Foto: Ilustracija

Stojanu Matavulju na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu zlatna kolajna za “Komušanje mozga“

Igor Čolaković | 12.7.2019. u 08:12h | Objavljeno u Društvo

Dramski umjetnik Stojan Matavulj osvojio je jednoglasnom odlukom žirija publike zlatnu kolajnu „Siniša Dašić“ na 44. Festivalu monodrame i pantomime, koji je od 27. do 30. lipnja održan u Zemunu.

Matavulj je na ovom međunarodnom festivalu s tradicijom duljom od četiri desetljeća, na kojem su igrali neki od najvećih dramskih umjetnika kao što su Rade Šerbedžija, Pero Kvrgić, Ljuba Tadić, Mira Banjac, Lazar Ristovski, Zijah Sokolović, Josip Pejaković, Milena Dravić i mnogi drugi dramski prvaci, nastupio sa svojom urnebesnom cabaretskom predstavom - Komušanje mozga.

Matavulj, koji je na zemunskom festivalu nastupio uz kolege iz Srbije, Njemačke, Bugarske i Gruzije,kao jedini dramski umjetnik iz Hrvatske, svojim je britkim humorom i sjajnom glumačkom kreacijom oduševio publiku u zemunskom kazalištu lutaka Pinokio.

-Smijeh koji se čuo salom, potvrda je naše jedinstvene odluke, Stojan Matavulj bio je najcjelovitiji na sceni - navodi se u odluci žirija publike, koji je Matavulju jednoglasno dodijelio nagradu publike i zlatnu kolajnu „Siniša Dašić“.