Izložba je od samoga otvorenja pobudila velik interes publike Foto: Gradski muzej Varaždin

Srijeda u Muzeju posvećena izložbi "Gimnazijskih 380 godina"

Varaždinske vijesti | 8.11.2016. u 18:11h | Objavljeno u Društvo

U povodu 380. godišnjice djelovanja Prve gimnazije Varaždin, u palači Herzer Gradskog muzeja Varaždin (Franjevački trg 10) 12. listopada postavljena je prigodna izložba, na kojoj se kroz 300 različitih predmeta (dokumenata, fotografija, nastavnih pomagala i sl.) predstavlja povijesni razvoj ove srednjoškolske ustanove.

Posebno je istaknut svestrani rad djelatnika i najznačajniji uspjesi učenika, među kojima su, iz redova brojnih generacija, poniknule i mnoge važne osobe iz znanstvene, kulturne i društvene povijesti Hrvatske, što potvrđuje iznimnu obrazovnu tradiciju Gimnazije tijekom minulih stoljeća.

Budući da je izložba već od samoga otvorenja pobudila velik interes publike, a otad je dnevno posjećuju i grupe varaždinskih školaraca, naredna Srijeda u Muzeju, koja je na rasporedu 9. studenoga, bit će posvećena toj temi.

Za sve zainteresirane tada se organizira razgled izložbe uz vodstvo, pa će tom prilikom autorica stručne koncepcije, muzejska savjetnica Spomenka Težak, posjetitelje pobliže upoznati s nekim detaljima i zanimljivostima vezanima uz dugogodišnji rad Prve gimnazije Varaždin.

Program počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.