Glazbena škola u Varaždinu Foto: VV arhiva

VIDEO Slavljenička godina Glazbene škole u video razglednici Varaždina i Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 28.6.2018. u 12:48h | Objavljeno u Društvo

Čitavim nizom koncerata i događanja u prvoj polovici 2018. godine varaždinska je Glazbena škola slavila svojih 190. godina od utemeljenja.

Kratak presjek povijesti škole, zgrada u Varaždinu u kojima je djelovala od 1828. godine do današnjih dana, te učenika koji u slavljeničkoj školi stječu svoje glazbeno obrazovanje u nešto manje od dvije minute, donosi video razglednica.

- Željeli smo u kratkom videu objediniti povijest i sadašnjost naše škole, a i sačuvati ih za buduće generacije. Glazbena škola u Varaždinu kroz svoja gotovo dva stoljeća ostavila je snažan trag u obrazovanju u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, pa smo htjeli da i ovaj rad bude svojevrsna obrazovno-kulturna razglednica grada i županije u kojoj djelujemo - za svijet. Ponosni smo na naše učenike i profesore, zborove, orkestre i ansamble u kojima zajedno sudjeluju, brojne nagrade koje su osvojili i vjerujem da je i ovo jedan od načina da ih predstavimo javnosti i pohvalimo za njihov predan rad i ustrajnost u ljubavi prema glazbi - kazao je Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu.

Video razglednica povijesti i sadašnjosti Glazbene škole bit će i najbolja pozivnica za buduće učenike ove ugledne varaždinske obrazovne institucije koji upravo ovih dana postaju njenim dijelom, bilo da je riječ o onim najmanjima koji ulaze u čarobni svijet glazbe ili srednjoškolcima kojima će Glazbena škola biti spona do obrazovanja na domaćim i stranim glazbenim akademijama.

 

Video sadržaj