"Sirija - zemlja na raskrižju" Gorana Šafareka na Sveučilištu Sjever

VV | 8.4.2018. u 15:20h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na Sveučilištu Sjever održat će se gostujuće predavanje i promocija dokumentarnog filma "Sirija - zemlja na raskrižju" poznatoga koprivničkog biologa, publicista, snimatelja i fotografa Gorana Šafareka.

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 9. travnja u 16.30 sati u predavaoni A01 u Sveučilišnom centru Koprivnica.
Osim predavanja, Goran Šafarek će predstaviti i dokumentarni film "Sirija - zemlja na raskrižju" kako bi studentima i svim zainteresiranima prenio svoja iskustva o deset dana provedenih u ratnoj Siriji.

Predavanje je otvoreno za građanstvo i sve zainteresirane.

Goran Šafarek rođen je 1977. u Koprivnici gdje je završio osnovnu školu i opću gimnaziju. Diplomirao je na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu na kojemu se i zaposlio kao znanstveni novak – asistent. Objavio je preko sto članaka (i tekstove i fotografije) u različitim časopisima, a autor je i brojnih samostalnih fotografskih izložbi te održao je nekoliko desetaka znanstveno popularnih predavanja širom Hrvatske. Objavio je knjigu Drava – koprivnička Podravina, Ušće Mure – Hrvatska Amazona, Rijeke Hrvatske, Crna mlaka, Životinje Hrvatske, Šoderica – podravsko more, a u pripremi su nove (Vodeno blago Hrvatske…). U suradnji s Hrvatskom televizijom snimio je dokumentarne filmove Tajna šarene evolucije, Džungla u oceanu i Povratak zelenog raja, Crna Mlaka, Ušće Mure – hrvatska Amazona, Šoderica – podravsko more, a za mađarski NP Dunav Drava i hrvatsku udrugu Zeleni Osijek snimio je film Srednje Podunavlje – srce europske divljine. Jutarnji list stavio ga je na listu na listu “100 ljudi koji su učinili Hrvatsku boljom”. Dobitnik je Medalje grada Koprivnice za sveukupni doprinos promicanju vrijednosti prirode u svrhu održivog razvoja.