Promocija knjige "Polje krvavih ruža" autora Marka Leskovara

Varaždinske vijesti | 29.5.2018. u 18:21h | Objavljeno u Društvo

Općina Vinica u subotu, 26. svibnja, bila je domaćin promocije knjige „Polje krvavih ruža“ autora Marka Leskovar.

Marko je rodom iz Gornjeg Ladanja, završio je klasičnu gimnaziju u Zagrebu i 2012. magistrirao na Teološkom fakultetu u Zagrebu, a trenutno radi u Slovačkoj.

Kao domaćin promocije, načelnik Marijan Kostanjevac zahvalio je Marku što je svoju prvu knjigu odlučio predstaviti u svom rodnom mjestu i s ponosom istaknuo da su osim Marka i drugi Viničanci predstavljali svoja djela baš u Vinici. Zahvalio je i svima koji su došli na promociju i onima koji su na bilo koji način omogućili da Marko ostvari svoj životni san.

Predstavnik izdavača nakladničke kuće „Zigma“ Ilija Matić spomenuo je između ostalog kako je Markova knjiga veliki doprinos suvremenoj hrvatskoj književnosti. Prema njegovim riječima, „Zigma“ se odlučila za izdavanje ovog vrijednog djela za koje vjeruje da je tek prvo Markovo i da se uskoro nada i novoj knjizi.

Recenzent knjige Anto Pranjkić, književnik i novinar, magistar teologije, za Markovu knjigu imao je samo riječi hvale. Kako kaže, to nije literarno djelo nego neiscrpno duhovno promišljanje i ova knjiga bi trebala biti svojevrstan životni priručnik koji daje odgovor na važna životna pitanja i kojeg bi trebalo što češće čitati. Prema njegovim riječima, prije izdavanja, rukopis „Polje krvavih ruža“ pročitao je više od 20 puta i svaki je puta pronašao i doživio novo iskustvo. Pranjkić je zahvalio načelniku Kostanjevcu i Općini Vinica što su omogućili da promocija bude baš u Vinici, što je i bila Markova želja i spomenuo da je Općina Vinica koja je Marku u vrijeme studentskih dana kroz odobrene studentske potpore kojima na određeni način skrbi za svoje studente zapravo prva prepoznala Marka i njegov potencijal.

Autor knjige, Marko Leskovar nije puno govorio o svojem djelu već je skromno izrazio sreću i zahvalnost na ovom danu uz posebne zahvale načelniku Kostanjevcu i svim dragim ljudima koji su došli na predstavljanje njegova djela.

Na predstavljanje knjige došli su mnogi mještani čime su pokazali da su ljubitelji pisane riječi te da se vesele Markovu uspjehu, a većina ih je nabavila svoj primjerak prve Markove knjige.

Označeno u
Galerija slika