Prijavite se na Demo fest i osvojite snimanje i produkciju jedne pjesme

VV | 17.6.2018. u 22:09h | Objavljeno u Društvo

Po prvi puta Koncertni ured Varaždin, Hrvatska udruga glazbenika Varaždin, Udruga Festival i Scena Sloboda organiziraju natjecanje glazbenih sastava pod nazivom „Demo fest 18.“ koji će se održati 29. i 30. lipnja u dvorištu stadiona Sloboda u Varaždinu.

Organizatori su pripremili i bogate nagrade, a pravo sudjelovanja imaju demo sastavi čiji je barem jedan član s mjestom stanovanja na području Varaždinske županije i koji do održavanja Demo Festa nemaju službeno diskografsko izdanje.

Zainteresirani demo bandovi svoju prijavu trebaju poslati do 20. ovog mjeseca na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i to uz poslati probnu (demo) snimku s dvije autorske pjesme u mp3 formatu ili link na audio ili video materijal (nije potrebno slati profesionalnu studijsku snimku, dovoljno je i snimka snimljena mobilnim telefonom ili ručnim snimačem koja je dovoljno jasna i slušljiva), te kratku biografiju i kontakt sastava (naziv sastava i članova, mobilni telefon i e-mail adresu).

Stručni će žiri do 22. lipnja odabrati sastave koji će nastupiti posljednjih dana lipnja na Demo Festu, a nakon nastupa na Slobodi i odabrati one najbolje. Posebna će se pozornost pridavati orginalnosti skladbi, scenskom nastupu, inovativnosti u stilu, uvjerljivosti izvedbe i naravno sviračkom umijeću.

Nagrada za prvo osvojeno mjesto na Demo festu je snimanje i produkcija jedne pjesme u tonskom studiju TIN u Varaždinu, a za drugo posjet koncertu svjetski poznatog banda Slayer u studenom ove godine u Beču.

Ostali bandovi bit će nagrađeni besplatnim terminom za snimanje u digitalnom studiju TIN u Varaždinu (uz jedan plaćen termin).

- Želja nam je potaknuti mlade bandove i glazbenike da pokažu svoje glazbeno umijeće, ali i da damo svoj doprinos daljnjem razvoju glazbene scene u Varaždinu - poručuju organizatori, a sve informacije zainteresirani glazbenici mogu dobiti na mob. 095-903-15-13.