Predstavljanje međunarodnoga projekta „Tragom umjetnosti obitelji Straub“ u četvrtak

VV | 9.5.2018. u 16:09h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Međunarodni projekt „Tragom umjetnosti obitelji Straub“ predstavit će se javnosti u četvrtak 10. svibnja u Gradskom muzeju Varaždin (palača Herzer) u 14 sati.

- Time se pridružujemo nizu događanja kojima se, u sklopu Europske godine kulturne baštine, šira javnost upoznaje s projektima istraživanja i zaštite kulturne baštine. Predstavljanje organizira Hrvatski restauratorski zavod u suradnji s Deskom Kreativne Europe – potprogram Kultura Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a o projektu će govoriti njegovi sudionici iz zemlje i inozemstva - najavili su.

Projekt „Tragom umjetnosti obitelji Straub“ sufinancira Europska komisija programom Kreativna Europa. Voditelj projekta je Hrvatski restauratorski zavod, a partneri su Bayerisches Landesamt für Denkmalpflege iz Münchena, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije te Sveučilišta u Ljubljani i Grazu.

Sljedeći dan, 11. svibnja, posvećen je međunarodnoj studentskoj radionici koja će se pod nazivom „Interdisciplinarnom suradnjom do baze podataka umjetnina“ održati u Restauratorskom odjelu Ludbreg Hrvatskog restauratorskog zavoda, smještenom u dvorcu Battyány. Radionica je namijenjena studentima povijesti umjetnosti te konzerviranja i restauriranja, a kao mentori sudjeluju konzervatori-restauratori i povjesničari umjetnosti iz zemlje i inozemstva te voditelj Prirodoslovnog laboratorija Hrvatskog restauratorskog zavoda.