Posebne pohvale Zdenki Maltar te Denisu i Aniti Peričić u Ozlju

VV | 3.5.2018. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Pisci iz Varaždinske županije i ove su godine bili vrlo uspješni na Međunarodnom književnome natječaju za kratku ljubavnu priču „Moje drago serce“ (nazvanom po oproštajnom pismu Petra Zrinskog supruzi Katarini), koji je peti put organizirala Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca u Ozlju pod pokroviteljstvom Grada Ozlja i Karlovačke županije.

Uz još petero autora iz Hrvatske i Slovenije, posebne pohvale žirija dodijeljene su Zdenki Maltar iz Novog Marofa za priču „Nikog nema doma“ te Denisu Peričiću i Aniti Peričić za zajednički napisanu priču „Dvadeset i devet godina, i tek ponešto dana“. Tako je odlučio stručni žiri u kojem su djelovali poznati književnici i književni stručnjaci prof. dr. sc. Julijana Matanović, prof. dr. sc. Dubravka Težak i Jasmin Imamović (koji je, osim što je priznati pisac, već 18 godina gradonačelnik Tuzle).

Prvu Nagradu „Stjepko Težak“, koja je nazvana po znamenitom jezikoslovcu rodom iz ozaljskoga kraja, dobila je Senka Čorak iz Rijeke, drugu Andy Jelčić iz Beča, a treću Ivana Josić Dujmić iz Zagreba. Nagrade i pohvalnice uručene su na svečanosti u petak, 27. travnja. Zanimljivo je da su Denis i Anita Peričić na istome natječaju dobili posebnu pohvalu i prije dvije godine, kada je pak Zdenka Maltar ostvarila najviši uspjeh, postavši ukupna pobjednica i dobitnica prve Nagrade „Stjepko Težak“.