Posavec: Nadam se da će za nas Forestland biti kao Ultra za Split

| 23.4.2019. u 13:51h | Objavljeno u Društvo

Od petka u podne 19. pa do nedjelje u podne, 21, srpnja, međimursko Brezje bit će domaćin brojnim stranim i domaćim znalcima i poklonicima elektronskog zvuka. Razlog je, naravno, Forestland, glazbeni festival na koji je svoj dolazak, 90 dana prije početka, potvrdilo više od 40 DJ-a, a bit će ih šezdesetak.

- Brezje, odnosno općina Sv. Juraj na Bregu, bit će tih dana središte glazbenih, ali i drugih zbivanja u Međimurju pa i šire. Dolaze najjača glazbena imena koja smo ikada imali. Tako stižu Mauro Picotto, Ferreck Dawn i Ruben De Ronde, koji je korak do svjetskog vrha, rekao je Krešo Biškup najavljujući ovogodišnji Forestland za koji posebne majice izrađuje Humana Nova.

Festival je, kako je dodao, ove godine otišao korak dalje i u pogledu infrastrukture, budući da će, umjesto dvije,  biti tri pozornice, a ne jednoj će nastupati i domaće snage, posebice znalci hip-hopa i rapa.

- Dat ćemo priliku velikom broju mladih iz Međimurske županije, kao i bliže regije. Da sve ne ostane na izvođačima, pobrinuli smo se i za dodatne sadržaje jer festival ne čine samo koncerti. Stoga ćemo imati art koloniju, razne radionice, a bit će snimana i emisija Lovac na bilje, dok će sve završiti u nedjelju s jednom posebnošću o kojoj ćemo kasnije, veli Biškup, koji očekuje više od 12 tisuća posjetitelja tijekom dva dana trajanja festivala.

Međimurska županija snažno podržava festival u Brezju već nekoliko godina.

- Svaki put počinje prvim korakom, ali iza Forestlanda su već mnogi koraci i godine od kojih je svaka bolja od prethodne. To ne bi bilo tako da nema ove mlade i čvrste ekpe organizatora, koji su se prihvatili ovog izuzetno zahtjevnog posla oko okupljanja izvođača i priprema pozornice te svega ostalog. Zahvaljujući tome, Međimurje je upisano na kartu festivala, što sasvim sigurno je od koristi gospodarstvu, odnosno našem brendiranju kako bi danas sutra dosita bili svjetska lokacija za takav vid zabave. Svi znamo kako je počela Ultra u Splitu, a gdje je taj grad danas zahvaljujući njihvom festivalu. Nadam se da će se nešto takvo dogoditi i kod nas, naglasio je međimurski župan Matija Posavec.

Kao i Međimurska županija, podršku festivala daje i Općina Sv, Juraj na Bregu.

- Lijepo je čuti kada za vas drugi znaju upravo po festivalu čijim organizatorima čestitam i želim im da ostanu zajedno. Forestland će ove godine imati bolju infrastrukturu, a još ima prostora za poboljšanje. Naša općina je turistički orijentirana pa je i festival potaknuo neke poduzetnike na povečanje kapaciteta, rekao je načelnik Anđelko Nagrajsalović te posmenuo vinsku kuću Dvanajščak, OPG Turk i Međimurske dvore, a najavio je i izgradnju kampa.

Ulaznice se prodaju po 100 kuna.

forestland_2019_web2.jpg