Pomognite KUD-u Hrvatskih željeznica kako bi stigli na festival Folk Azores u Portugalu! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Pomognite KUD-u Hrvatskih željeznica kako bi stigli na festival Folk Azores u Portugalu!

| 6.4.2019. u 11:33h | Objavljeno u Društvo

Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica Varaždin izabrano je od HR CIOFF-a da kao predstavnik Republike Hrvatske sudjeluje na prestižnom folklornom festivalu, FOLK AZORES, pod okriljem CIOFF organizacije iz Portugala.

KUD je dio HR CIOFF-a koji je dio CIOFF - Međunarodnog savjeta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture sa sjedištem u Francuskoj, osnovanog 1970., sa zadaćom očuvanja, promocije i razvoja tradicionalne kulture i folklora. 

FOLK AZORES je festival koji će se održati od 11. do 18. kolovoza na otoku Terceira, u arhipelagu Azori, Portugal, na kojem sudjeluju folklorne grupe iz cijelog svijeta.

- Dobivanje pozivnice za sudjelovanje na spomenutom festivalu je velika čast, na festivalu mogu nastupiti samo skupine izražene kvalitete koje biraju stručni savjeti hrvatskog i portugalskog CIOFF-a - ističu u varaždinskom KUD-u.

S obzirom da je udruga amaterska i neprofitna, da su članovi većinom mladi ljudi, ovisni o svojim roditeljima, iz KUD-u mole sve ljude dobre volje da im pomognu u sufinanciranju troškova. Priritetno im je prikupiti oko 120.000 kuna da mogu rezervirati i platiti avionske karte i prijevoz nošnji, glazbala i sl. Budući da je udaljenost do otoka velika, putovanje je moguće jedino avionom.

Prilozi se mogu uplatiti na žiro račun ZA FOLKLOR: HR42 2402006 1500033365 Erste banka.

Također sve zainteresirane pozivaju da se pridruže njihovim folklornim radionicama za djecu i odrasle.