Orkestar Limene glazbe Sveti Martin iz B. Huma oduševio na gostovanju u Srbiji Foto: Općina Breznički Hum

Orkestar Limene glazbe Sveti Martin iz B. Huma oduševio na gostovanju u Srbiji

Varaždinske vijesti | 26.7.2018. u 15:11h | Objavljeno u Društvo

Orkestar Limene glazbe Sveti Martin krajem srpnja gostovao je u Vrnjačkoj Banji i Novom Selu u Srbiji, gdje se obilježavala 150. obljetnica organiziranog turizma u tome poznatom termalnom liječilištu. Istovremeno su održavane manifestacije Vrnjački Karneval i Prva brazda na kojima se okupilo 350 tisuća posjetitelja, a među brojnim gostima sudjelovali su i članovi orkestra iz Brezničkog Huma, koji su dobili priliku nastupati na objema manifestacijama.

Manifestacija "Prva brazda - Novo Selo 2018." je na natjecanju orača, osim natjecatelja u oranju, okupila više od 100 sudionika iz Slovenije, Hrvatske, BiH, i Makedonije. Gosti su svoje umijeće iskazali kroz bogat kulturno umjetnički program u kojem su osim brezničkohumskih glazbenika nastupili i brojni drugi pjevači, plesne skupine, pjesnici i zabavljači.

Orkestar limene glazbe Sveti Martin u Srbiji je predvodio načelnik humske općine Zoran Hegedić, koji prijateljstvo s općinom Vrnjačka Banja njeguje dugi niz godina.

- Bilo je zadovoljstvo nastupiti na ovako značajnoj manifestaciji kao što je obilježavanje 150. obljetnice organiziranog turizma u nadaleko poznatoj Vrnjačkoj Banji. Mi smo imali priliku nastupiti u dva različita programa - u kulturno-umjetničkom programu u Novom Selu te u paviljonu Vrnjačkog parka u sklopu Vrnjačkog Karnevala, a kasnije i u glavnoj karnevalskoj povorci - istaknuo je načelnik Zoran Hegedić, te zahvalio na domaćinstvu predsjedniku tamošnjega KUD-a Novoselac i glavnom organizatoru manifestacije Žarku Markoviću.

srbija_1_-_Glazba_Sv_Martin.jpg

srbija_2_-_Hegedić.jpg

srbija_3_-_Lim_glazba_Sv_Martin.jpg

srbija_4_-_Lim_glazba.jpg

srbija_5_-_Markovic_i_Hegedic.jpg

srbija_6_-_Paviljon_2.jpg

srbija_7_-_Paviljon.jpg

srbija_8_-_Sveti_Martin.jpg