MUŽEK & TRIO nastupaju u varaždinskom HNK-u u srijedu

VV | 21.11.2017. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak 23. studenoga u 19.30 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu koncert će održati MUŽEK & TRIO. Glas, gitara, glasovir i harmonika/klarinet zvuči kao kombinacija koju ste možda već imali prilike slušati. Ali, ako kažemo da je glas onaj proslavljenog tenora Tomislava Mužeka, a da glazbenu pratnju čine vrhunski glazbenici, majstori svog zanata: Miroslav Lesić, Tomislav Modrić i Mladen Kosovac, percepcija ovog koncerta stubokom se mijenja.

A ni glazbeni repertoar nije ono što bi na prvu pomislili, jer mahom se radi o off programu Tomislava Mužeka, a ne o programu za koji bi očekivali da ga izvodi na pozornici milanske Scale. Nastupajući ovoga ljeta na dva rasprodana koncerta na zagrebačkim Večerima na Griču sam je najbolje objasnio o čemu se radi: „U prvome dijelu programa predstavit ćemo se publici s talijanskim kanconama, obogaćenim raznovrsnim instrumentarijem: gitarom, glasovirom i harmonikom, dok ćemo u drugom dijelu krenuti u istraživanje glazbe koju osobno volim slušati, a koju profesionalno nikada ne pjevam. Vjerujem da je nakon 20 godina profesionalnog pjevanja došao trenutak upoznati moju publiku sa stvarima koje volim privatno… A koje su to? – Neka bude iznenađenje!“

Inspiracija za ovo glazbeničko okupljanje nastala je zahvaljujući Mužekovom gostovanju u emisiji „RTL Direkt“ Zorana Šprajca, a povodom prvog Mužekovog nastupa u svojstvu prvaka opere HNK u Zagrebu i promoviranja opere Don Carlos. Otpjevana je „Parlami d’Amore Mariù“, koja je poslužila kao nadahnuće za priču koja će dobiti i svoj CD, te puno širi koncertni doseg.

Ulaznice u slobodnoj prodaji

Cijene ulaznica:

PARTER – 120 kuna

LOŽE MEZANIN – 110 kuna

LOŽE 1. KAT – 100 kuna

BALKON – 90 kuna

 

 

Označeno u