Mladi grada Ivanca dobivaju prostor: Klub mladih u objektu bivšeg Retra Foto: Grad Ivanec

Mladi grada Ivanca dobivaju prostor: Klub mladih u objektu bivšeg Retra

Varaždinske vijesti | 9.8.2018. u 18:15h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Objekt bivšeg Retra, koji je teško stradao u podmetnutom požaru u studenom 2016. godine, više se neće stavljati u ugostiteljsku funkciju. Umjesto toga, Grad Ivanec će ga, kao vlasnik, staviti na raspolaganje mladima.

Proizlazi to iz rasprave na sjednici Gradskog vijeća Ivanca, na kojoj je vijećnica Klaudija Brezovec (HNS) iznijela zajedničku inicijativu vijećnika HNS-a, HSU-a i HSS-a, a to je da – s obzirom na to da je ocijenjeno da u Ivancu ima dovoljno ugostiteljskih prostora – Retro više ne bude ugostiteljski objekt. Umjesto toga, dio prostora stavio bi se na raspolaganje Klubu mladih za sve aktivnosti, manifestacije i evente koji su u fokusu mlade generacije, dok bi dio i dalje koristilo Pučko otvoreno učilište za svoje djelatnosti.

- Ideja je više nego dobra, objeručke je prihvaćam, a nadam se da će je prihvatiti i Gradsko vijeće te na jednoj od idućih sjednica donijeti odluku da se spomenuti prostor stavi na raspolaganje mladima. Pozvat ćemo i Savjet mladih da bude kreator budućih sadržaja i aktivnosti koji će se odvijati u novom prostoru. Istražit ćemo i mogućnosti njegova uređenja kroz EU fondove i sredstva iz nacionalnih izvora – poručio je tom prilikom gradonačelnik Milorad Batinić.