"Mali" Klaruši najuspješniji na Županijskoj smotri dječjeg folklora no dalje ide CTK Foto: Općina Maruševec

"Mali" Klaruši najuspješniji na Županijskoj smotri dječjeg folklora no dalje ide CTK

Varaždinske vijesti | 10.4.2018. u 09:14h | Objavljeno u Društvo

Čak sedam dječjih folklornih grupa i više od dvjesto najmlađih folkloraša iz svih dijelova Varaždinske županije sudjelovalo je protekli vikend na Županijskoj smotri dječjeg folklora Varaždinske županije održanoj u varaždinskoj 2. OŠ u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije.

Nastupili su KUD "Toplice" Varaždinske Toplice, KUD "Martijanec" Donji Martijanec, Centar tradicijske kulture Varaždin, KUD "Remetinec" Remetinec, DFD "Sončece" Varaždin, KUD "Hrvatskih željeznica" Varaždin i KUD "Klaruš" Maruševec. Smotru je pratila Katica Tomac, stručna koreografkinja koja je na temelju viđenog programa odabrala skupinu za Dječji folklorni festival u Kutini, koji se smatra državnom smotrom dječjeg folklora. Najuspješnijom grupom ovogodišnje Smotre dječjeg folklora Varaždinske županije proglašena je grupa KUD-a "Klaruš" Maruševec.

No, kako su Klaruši bili već tri puta sudionici Dječjeg festivala u Kutini, na kojem su osvojili i medalju, odlučeno je da će ove godine Varaždinsku županiju predstavljati mlađa skupina Centra tradicijske kulture iz Varaždina koji su se predstavili koreografijom "Krpice, Krpice".

Također, odlučeno je da stariji uzrast dječjeg folklora KUD-a "Klaruš" sudjeluje i predstavlja Varaždinsku županiju na Dječjim Vinkovačkim jesenima početkom rujna ove godine.

Označeno u
Galerija slika