Luis Lugo oduševio varaždinsku publiku u punom HNK-u

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.5.2019. u 08:25h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Luis Lugo „El piano de Cuba“ je u četvrtak 16. svibnja u punoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK priredio koncert za pamćenje. Uz gošće Sandru Lugo na violini i hrvatsku pjevačicu Ivanu Galić, publika je imala priliku uživati u jedinstvenim izvedbama ovog pijanističkog velikana s Kube.

Jedan od najvećih, a po mnogima i najveći pijanista kojeg su iznjedrile Kuba i Latinska Amerika, Luis Lugo je u sklopu svoje svjetske turneje posjetio i oduševio Varaždin. U organizaciji LOOP Glazbene Agencije, u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin, HUG Udrugom Varaždin i uz podršku Glazbene škole u Varaždinu, ovaj je pijanistički virtuoz održao za posjetitelje besplatnu Masterclass radionicu u prijepodnevnim satima, te koncert za pamćenje u večernjim satima.

LOOP Glazbena Agencija je omogućila za učenike, studente, pedagoge, profesionalce i entuzijaste uz podršku Glazbene škole u Varaždinu besplatnu pijanističku radionicu. Tako su svi zainteresirani imali priliku sudjelovati na predavanju pod vodstvom Luisa Luga u velikoj dvorani varaždinske Glazbene škole. Predavanje se održalo u četvrtak u prijepodnevnim satima uz odličan odaziv polaznika. Predavanje se održalo u četvrtak u prijepodnevnim satima uz odličan odaziv polaznika.

U uvodu samog koncerta Luis Lugo je pozdravio sve prisutne, izrazio svoje oduševljenje Varaždinom i gostoljubivošću, te na posebno srdačan način svojom pojavom najavio da sve okupljene očekuje nezaboravan događaj. Tijekom dana, između predavanja i koncerta su Lugo i njegove gošće imali priliku razgledati grad Varaždin uz podršku Turističke zajednice grada Varaždina, te su ugošćeni u varaždinskom restoranu Santa Maria.

U punoj velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK, Luis Lugo je svojim izvedbama na klaviru pokazao zašto ga se na Kubi smatra jednim od najboljih kubanskih pijanista svih vremena. “El piano de Cuba” je u redovnom programu koncerta izveo nekoliko djela od Frederica Chopina, nakon čega mu se pridružila Sandra Lugo na violini u izvedbi Straussove Sonate za glasovir i violinu op. 18.

U drugom dijelu koncerta Lugu se pridružila vrhunska hrvatska pjevačica Ivana Galić i naprosto oduševila domaću publiku vokalnim izvedbama Gershwinovih standarda „My Funny Valentine“ i „Summertime“ uz neponovljivu pratnju Luga na klaviru.

U slobodnom dijelu koncerta Lugo je izveo nekoliko originalnih djela i varijacije na temu „Ahi viene el Chino“ Ernesta Lecueona. Vidno oduševljena publika pljeskom je pozivala Luga na 3 bisa, čemu je vidno raspoložen Lugo s lakoćom udovoljio.

Varaždin i varaždinska publika su još jednom dokazali da znaju cijeniti vrhunsku glazbu i događaje ovakvog karaktera. LOOP Glazbena Agencija ovim gostovanjem jednog od najvećih pijanista Latinske Amerike najavljuje niz sličnih događanja koji su već sada u pripremi za budućnost. Organizatori se zahvaljuju Koncertnom uredu u Varaždinu, HUG Udruzi te posebno Glazbenoj školi u Varaždinu na podršci i sudjelovanju, uz posebnu zahvalu Turističkoj zajednici grada Varaždina.

Buduće aktivnosti i najave novih događanja u organizaciji LOOP glazbene agencije možete pratiti putem weba na www.loop.hr i na službenoj Facebook stranici Agencije.

Označeno u