Kruno Lokotar, Denis Peričić, Nikola Leskovar i Robert Perišić

Leskovar i Peričić gosti na književnoj tribini Roberta Perišića u Močvari

vv | 27.10.2018. u 18:17h | Objavljeno u Društvo

U Mjesecu hrvatske knjige varaždinski autori Denis Peričić i Nikola Leskovar predstavili su se zagrebačkoj publici. Naime, bili su gosti renomirane književne tribine koju u kultnom klubu Močvara redovito vodi priznati pisac Robert Perišić.

Glavne teme tribine bile su knjige „Tijelo od snova“ Denisa Peričića i „Tijelo od soli“ Nikole Leskovara. Iako (posve slučajno) imaju vrlo slične naslove, radi se o vrlo raznorodnim djelima. Roman „Tijelo od soli“ (Naklada Jesenski i Turk, Zagreb, 2018.) Leskovarova je prva knjiga, i to s izrazitim autobiografskim elementima, za koju je autor dobio Nagradu „Prozak“, dok je Peričićevo „Tijelo od snova“ (Hena com, Zagreb, 2018.) zbirka priča širokog spektra fikcije, od kojih su mnoge također prethodno nagrađene.

Iako se radi o autorima različitih generacija, književnih iskustava, pa i svjetonazora, urednik obiju knjiga je isti – poznati Kruno Lokotar, koji je također sudjelovao na tribini te se o stvaralaštvu varaždinskog dvojca izrazio superlativno.  Peričićeva zbirka priča već je uspješno predstavljena u Gradskoj knjižnici „Metel Ožegović“, dok se varaždinska promocija Leskovarova romana tek očekuje. Napomenimo da su obje knjige objavljene uz potporu Ministarstva kulture.