Kreću prijave na 15. Ljetne filmske radionice u Centru za mlade Varaždin Foto: Filmsko-kreativni studio VANIMA

Kreću prijave na 15. Ljetne filmske radionice u Centru za mlade Varaždin

Varaždinske vijesti | 19.6.2019. u 20:35h | Objavljeno u Društvo

Bliže nam se filmske radionice koje svakog ljeta organizira udruga Filmsko-kreativni studio Vanima. Tako će se ove godine, petnaesti put zaredom, radionice održavati od 1. do 14. srpnja u Centru za mlade Varaždin na adresi Petra Preradovića 4. Ovog puta Vanima organizira filmske radionice za sve dobne skupine, a prijave će primati do 27. lipnja.

Radionice su za polaznike besplatne, a kako su mjesta ograničena, organizatori će 28. lipnja obavijestiti sve prijavljene o ishodu prijava. Cilj je udruge razvijati audiovizualnu djelatnost na području grada Varaždina, pa će tako organizatori prioritet za sudjelovanje dati onima koji se do sada nisu okušali u stvaranju animiranog filma.

Radionicu animiranog filma za djecu vodit će voditelji Vanime, a namijenjena je djeci od 9 do 12 godina. Polaznici će napraviti kratku animiranu minijaturu na zajednički odabranu temu. Radionica će biti održana od 1. do 5. srpnja u jutarnjim satima.

Vanima je partnerska organizacija na projektu „Svi smo mi kultura“ koji provodi s Udrugom mladih Varaždinski underground klub – V.U.K., te ostalim partnerskim organizacijama, a projekt je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Svi zainteresirani mogu se uključiti u dvije besplatne radionice.

Tako će radionica eksperimentalnog filma biti održana u suradnji s udrugom „Izvan fokusa“, a namijenjena je svim zainteresiranim mladima, ali i članovima organizacija civilnog društva. Radionicu će vodit Marko Mikšić, a polaznici će snimati DSLR fotoaparatom, dok će u montaži pripomoći suradnik Ivan Stjepan Lucić. Ovo je jedinstvena mogućnost za sve zaljubljenike u fotografiju i audiovizualne djelatnosti da svoje fotoaparate nauče koristiti i kao alat za snimanje videouradaka. Polaznicima će primarni zadatak biti usavršiti snimateljske vještine kroz različite snimateljske zadatke. Trajat će od 5. do 7. srpnja u popodnevnom terminu.

Radionica animiranog filma za odrasle namijenjena je zaposlenima sustavu odgoja i obrazovanja i članovima organizacija civilnog društva koji žele naučenu vještinu prenijeti djeci i mladima s ciljem upoznavanja s osnovama animacije. Radionica će se sastojat od teorijsko-metodičkog dijela i praktičnog rada. Održat će se od od 8. do 11. srpnja u kasnijim popodnevnim satima. Radionicu će voditi dugogodišnja pedagoginja u području medijske kulture, osnivačica i voditeljica VANIME Dubravka Kalinić Lebinec.

Svi zainteresirani mogu se javiti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , ili na broj mobitela 091/917-7666 (Ana Sever, voditeljica aktivnosti udruge). Polaznici će sve ostale informacije dobiti 28. lipnja, nakon formiranja grupa.

vanima_radionice_1.JPG

vanima_radionice_2.JPG

vanima_radionice_3.JPG