Koncert učenika Glazbene škole i nuSynergetic Orchestra na Franjevačkom trgu Foto: Glazbena škola Varaždin

Koncert učenika Glazbene škole i nuSynergetic Orchestra na Franjevačkom trgu

Varaždinske vijesti | 12.9.2018. u 08:24h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

nuSynergetic Orchestra i učenici Glazbene škole u Varaždinu izvest će 12. rujna (srijeda) svoj prvi open air koncert na Franjevačkom trgu u Varaždinu pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke. Koncert će se održati u 20:00 sati ispred Županijske palače u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije.

Bit će to svojevrsna repriza koncerta održanog u lipnju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Tim su koncertom nuSynergetic Orchestra i Glazbena škola u Varaždinu obilježili 190. godišnjicu Škole.

- Varaždinska županija kao osnivač Glazbene škole prepoznala je kvalitetu ovog projekta te odlučila podržati njegovu ponovnu izvedbu - ističu iz Glazbene škole Varaždin.

Na ovaj način učenicima Glazbene škole se otvara prilika da se okušaju u žanrovima i glazbenim formama kojima se ne bave u školskim klupama. U sastavu od četrdesetak glazbenika, među kojima je i velik broj učenika, orkestar će izvesti opus rearanžiranih soul, jazz, world music i eksperimentalnih skladbi u aranžmanima Marka Prepelića, dirigenta i voditelja orkestra.

Varaždinski nuSynergetic Orchestra dosad se predstavio javnosti svojim eksperimentalnim projektima “nuArs Session No.0” u nekadašnjoj tkaoni tvornice Varteks te “nuArs Session No.1” u Sinagogi. Orkestar od 2016. godine djeluje kao sastavni dio Udruge nuSynergetic koja kroz uporabu inovativnih umjetničkih praksi i multidisciplinarnosti na području kulture, audiovizualnih i izvedbenih umjetnosti promiče kulturno stvaralaštvo.

nuSynergetic_1.JPG

nuSynergetic_2.JPG

nuSynergetic_3.JPG

nuSynergetic_Glazbena_skola_najava.jpg