Klavirski recital povodom obilježavanja 190. godina Glazbene škole u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 15.11.2018. u 14:47h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Još jedan u nizu koncerata u sklopu obilježavanja 190 godina od početka rada Glazbene škole u Varaždinu održat će se u četvrtak 15. studenog u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole. Nastupit će pijanisti i profesori na Glazbenoj školi - Marija Pavlović i Davor Brđanović.

Davor Brđanović je profesor mentor na Glazbenoj školi u Varaždinu, a pored pedagoškog rada i stalnog stručnog usavršavanja nastupa i kao solist na klaviru – pretežno s djelima klasicizma i romantizma te s obradama popularnih skladbi. Djeluje i kao umjetnički suradnik (korepetitor), surađivao je u teatru, a bavio se i novinarstvom, napose kritičkim glazbenim osvrtima.

Profesorica Glazbene škole u Varaždinu Marija Pavlović tijekom svojeg školovanja održavala je brojne solističke koncerte, nastupala je također uz Simfonijski orkestar HRT-a kao i uz Dubrovački simfonijski orkestar te se usavršavala na seminarima eminentnih pijanista i pedagoga.

Na programu će biti dvije sonate za klavir Ludwiga van Beethovena te Images (Slike)  ClaudeaDebussya čiju stogodišnjicu smrti obilježavamo upravo ove godine.

Ulaz na koncert je slobodan.