Izložbom „Nepoznate slike Ivana Rabuzina“ počinju 4. Rabuzinovi dani u Novom Marofu

J.Š./Varaždinske vijesti | 22.3.2019. u 08:17h | Objavljeno u Društvo

Izložbom „Nepoznate slike Ivana Rabuzina“ danas, 22. ožujka u 18 sati, počet će 4. Rabuzinovi dani koji će trajati do 18. travnja u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin".

Za odabir radova i postav izložbe zaslužna je dugogodišnja muzejska savjetnica Mirjana Dučakijević, koja je kroz svoj radni vijek i osobno surađivala s Ivanom Rabuzinom, a izložba će se moći razgledati svaki dan u radno vrijeme Centra.

Kako je svestran Ivan Rabuzin bio, pokazat će postav slika i pjesama u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof iz njihove bogate zavičajne zbirke dok će za ljubitelje poezije biti upriličena večer čitanja njegovih pjesama.

O Ivanu Rabuzinu se tijekom njegova života, a i nakon njega mnogo pisalo i govorilo, stoga će ljubitelje umjetnosti zasigurno zainteresirati stručno predavanje koje će se održati u Centru.

Kao i svake godine veliku znatiželju ljudi pobuđuje kuća i galerija Ivana Rabuzina u Ključu, stoga i ove godine organiziraju posjet, uz prethodnu najavu u Turističkoj zajednici grada Novog Marofa, dok će Ivana Gabričević, prof. likovne kulture u OŠ Novi Marof, u dvije slikarske radionice upoznati zainteresirane s tehnikama olovka/ugljen i tempera.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, u petak, povodom otvorenja izložbe, posjetioci će moći vidjeti i balon na vrući zrak Varaždinske županije, oslikanog motivom slike Ivana Rabuzina „Svečanost cvijeća“.

Organizatori 4. Rabuzinovih dana su Pučko otvoreno učilište Novi Marof, Turistička zajednica Grada Novog Marofa i Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof u suradnji s Rabuzinovom obitelji.