Branko Bobić Foto: Krešimir Đurić

Izložba Branka Bobića u HDLU-u u sklopu VBV-a

VV | 25.9.2017. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika poziva na otvaranje izložbe svojega člana Branka Bobića u Galeriji HDLU-a u utorak 26. rujna u 19 sati. Ovaj program, kao i sve samostalne izložbe ove godine, podupiru Grad Varaždin i Ministarstvo kulture RH. Izložba je ostvarena kao popratni program 47. varaždinskih baroknih večeri.

Branko Bobić rođen je 16. studenoga 1943. godine u Kučanu Gornjem, kraj Varaždina. Počeo je slikati 1969. godine, kada je imao i prvu izložbu. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i Likovnog udruženja Varaždina (LUV). Sudjelovao je na više od 60 skupnih izložbi u Hrvatskoj i Europi. Takoder je sudjelovao na izložbama slikara Zagorja i Međimurja. Djela su mu bila izložena i na 14. i 15. izložbi suvremene umjetnosti koju je organiziralo Hrvatsko društvo likovnih umjetnika. Godine 1987. bio je na dvomjesečnom boravku u Parizu. Te iste godine sudjelovao je na 19. bijenalu u Košicama, Slovačka. Godine 1990. sudjelovao je na 19. Bijenalu u Zagrebačkom salonu, te na izložbi pod nazivom “Umjetnost Istočne Europe” koja se održala u Dordrechtu u Nizozemskoj. Godine 1994. sudjelovao je na izložbi “POAART” koja se održala u Mariboru, Slovenija.

Od 1980. imao je samostalne izložbe u Varaždinu, Varaždinskim Toplicama, Zagrebu, Čakovcu, Križevcima (Hrvatska), Ptuju (Slovenija), Genevi (Švicarska), Kölnu, Hurtu i Münchenu (Njemačka), Komarnu (Slovačka). Godine 2007. u Galeriji starih i novih majstora Gradskog muzeja Varaždin likovnoj publici predstavlja svoj cilkus “Vlakovi”. Godine 2009. godine predstavio se tematskom izložbom ‘’Varaždinske barokne večeri’’ u varaždinskoj palači Herzer. Za svoj dosadašnji rad 2009. godine dobitnik je nagrade Grada Varaždina za cjelokupni doprinos varaždinskoj kulturi. O Bobiću su pisali mnogi istaknuti hrvatski profesori: Josip Depolo, Damir Grubic, Miroslav Gašparović, Stjepan Hajduk, Marijan Špoljar, Višnja Burek, Ernest Fišer, Darko Sačić, Vladimir Rismondo.