INTERVJU Irma Dragičević: Pjevanje je moja dječja ljubav koja je prerasla u životni poziv

| 23.4.2018. u 20:13h | Objavljeno u Društvo

U mjuziklu Jasona Roberta Browna „Prošlih pet godina“ u režiji Lee Anastazije Fleger, koji je izvrsno prihvatila kritika i publika, u novoj je izvedbi u utorak partnerica Ivanu Ćuiću bila mlada pjevačica Irma Dragičević, koja je zamijenila Hanu Hegedušić. Izazovan je to zadatak za bilo kojeg profesionalca, ustvrdila je redateljica još u predgovoru mjuzikla, pa je uspješan nastup Irme Dragičević, koja je još uvijek studentica Muzičke akademije, bio dobar povod da porazgovaramo s mladom pjevačicom.

Na ovoj izvedbi partnerica ste Ivanu Ćuiću. Kako to da ste zamijenili Hanu Hegedušić?

Igrom slučaja, razgovarala sam s intendanticom Jasnom poslije koncerta uz kavu koji se održao prije Božića u HNK-u i nekako smo došli na temu mjuzikla koji se počeo raditi u to vrijeme – i shvatili smo da Hana nema alternaciju i da bi jako dobro bilo imati alternaciju. Dogovorili smo audiciju i dobila sam studijsku ulogu, jer sam još student Muzičke akademije u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko.

Kako ste se pripremali za ulogu Cathy?

Nakon što sam dobila note i pročitala materijal, počele su muzičke probe s dirigentom Stjepanom Vugerom i pod kraj smo počeli raditi na glumi s redateljicom Leom Anastazijom Fleger i partnerom Ivanom Čuićem. I za kraj scenske probe na sceni HNK-a Varaždin. Što se tiče partnera, mislim da boljeg ni sama nisam mogla odabrati, bio mi je užitak igrati, pjevati i stvarati na sceni s njim, i to sve s nevjerojatnom lakoćom. Budući da je to bio moj debi u HNK-u Varaždin u mjuziklu, mislim da je sve skupa bila dobitna kombinacija: redatelja-glumca-scene-dirigenta i kazališta.

Kada ste spoznali da će glazba biti Vaš životni poziv?

Već u ranoj dobi mama me odvela na pjevanje u Društvo Naša djeca kod Zdenke Knapić i to mi je bio početak, nakon toga glazbena škola pa srednja škola solo-pjevanje kod prof. Blanke Tkalčić i evo me na akademiji u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko. Mislim da je sve išlo nekako prirodno i s dječjom voljom koja je kasnije prerasla u ljubav i životni poziv.

Označeno u