Ines Hrain predstavila književni opus u Zagrebu

VV | 27.4.2018. u 17:40h | Objavljeno u Društvo

Ines Hrain, najpoznatija varaždinska spisateljica, predstavila se i zagrebačkoj publici. U petak, 20. travnja, u Knjižnici Dugave, koja je dio sustava Knjižnica grada Zagreba, održana je književna večer posvećena cjelokupnom njezinu književnom opusu.

Nakon uvodnih riječi voditeljice Knjižnice Dugave Sanje Lautenbach-Huzjak, o sad već bogatom književnom opusu Ines Hrain govorio je književnik i književni kritičar mr. sc. Denis Peričić, ujedno urednik ili recenzent većine njezinih romana. Istaknuo je da je Ines Hrain u samo devet godina objavila pet zapaženih romana, od kojih prva tri – „Najdeblja“, „Sjajni je bal“ i „Kolagen“ – čine svojevrsnu tematsku varaždinsku trilogiju, opisujući probleme i peripetije hrvatskih „žena na rubu živčanog sloma“.

„Najdeblja“ je prevedena na slovenski jezik, baš kao i četvrti roman, „Pusti otok“. Ta je pustolovna proza namijenjena mladoj publici, koja ju je iznimno dobro prihvatila kako u Hrvatskoj tako i u Sloveniji. U petom romanu, „Švedskoj grenčici“, Ines Hrain se uspješno okušala i u kriminalističkom žanru. Smjestivši radnju ponovno u Varaždin, ostvarila je intrigantan hrvatski krimić, što će pokazati i skora radijska adaptacija na Hrvatskom radiju. Svoj književni izričaj, koji karakterizira tečno pripovijedanje, ilustrirala je sama autorica interpretirajući pojedine ulomke iz romana.

Najavljen je i novi roman Ines Hrain, „Za Rusiju s ljubavlju“, koji će označiti njezin iskorak u područje društvene satire.

Označeno u