Imagine Croatia - peto izdanje festivala u Varaždinu

VV | 3.11.2017. u 18:15h | Objavljeno u Društvo

I ove se jeseni već petu godinu za redom u Varaždinu održava Imagine Croatia festival, natjecanje za mlade glazbenice i glazbenike u organizaciji Glazbene mladeži Varaždin, članice Hrvatske glazbene mladeži. Imagine Croatia festival 2017 jedinstvena je prilika da mladi od 13 do 21 godine predstave svoj autorski rad bez obzira na stil glazbe, najprije pred domaćom publikom, a zatim i van granica na internacionalnom izdanju Imagine festivala koji okuplja finaliste iz cijeloga svijeta. Samo neki od dosadašnjih sudionika su poznata regionalna glazbena imena poput The Yangsters, 3 Suns of Aberran (koji su prošle godine nastupili pod imenom John Doe), zatim prošlogodišnji finalisti Tantra te međimurski Media Stres koji su 2014. godine sudjelovali na natjecanju u Francuskoj.

Predselekcija za Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-Križevačku županiju održava se tradicionalno u varaždinskom Caffe baru Elephant, u subotu 25. studenog 2017., a izvođač kojeg probrani žiri prema međunarodnim kriterijima proglasi pobjedinkom zatim sudjeluje na jednoj od finalnih večeri 3. i 4. prosinca 2017. u zagrebačkom Klubu hrvatskih glazbenika SAX, zajedno s finalistima iz ostatka Hrvatske i Grada Zagreba. Na međunarodnoj razini ovo je 11. izdanje natjecanja u organizaciji Jeunesses Musicales International, mreže koja okuplja glazbene udruge diljem svijeta s ciljem stvaranja prilika za djecu i mlade u svom glazbenom stvaralaštvu izvan svih granica.

Prijaviti se mogu svi izvođači bez obzira na glazbeni stil, uz jedini uvjet: da nisu mlađi od 13 i stariji od 21 godine. Prijave su otvorene od srijede 1. studenog do 15. studenog 2017. zaključno u 23:55 sati. Prijavnica treba sadržavati podatke o izvođaču i kontakt osobi, tehničke potrebe za samu izvedbu te priložene audio zapise i fotografiju. Svi potrebni podaci i dodaci unašaju se direktno u prijavnicu na sljedećem linku.

Pojedinosti vezane uz samo natjecanje možete pratiti na facebook eventu Imagine Croatia festival za mlade glazbenice i glazbenike (link na događaj).

Glazbena mladež Varaždin također poziva sve zainteresirane za volontiranje u organizaciji i provedbi Imagine Croatia festivala u Varaždinu da se jave direktno s ponudom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na facebook stranici Glazbene mladeži Varaždin kako bi svojim uključivanjem doprinijeli kvaliteti samog festivala i omogućili mladim sudionicima da se te večeri osjećaju kao prave zvijezde!

Veselimo se prijavama i vidimo se u Elephantu 25. studenoga!