HNK Varaždin i Gradsko kazalište Brno potpisali ugovor o suradnji na predstavama

VV | 13.6.2017. u 12:45h | Objavljeno u Društvo

U petak 9. lipnja u Foyeru Velike koncertne dvorane Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu potpisan je Ugovor o suradnji između Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu i Gradskog kazališta Brno (Městské Divadlo Brno).

Predmet ugovora je trogodišnja kulturna suradnja kojom će se nadopunjavati programski sadržaji obiju kazališta. Ugovor su potpisali:
intendantica HNK-a u Varaždinu Jasna Jakovljević i ravnatelj Gradskog kazališta Brno Stanislav Moša. Na potpisivanju su bile i redateljica u HNK-u u Varaždinu Ksenija Krčar, a zbog spriječenosti ravnatelja Koncertnog ureda Varaždin i Varaždinskih baroknih večeri Davora Bobića i Raymonda Rojnika djelatnica Dragica Vitez.

Predmet suradnje su kazališne predstave, ali i glazbeni programi u suradnji HNK-a i Koncertnog ureda, što će biti definirano međusobnim sporazumima. Po jedan primjerak upućuje se Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, koje podržava ovakvu suradnju, Veleposlanstvu Češke Republike u Republici Hrvatskoj i Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Češkoj Republici.