Gostovanje zbora Chorus Angelicus u Šenkovcu

VV | 7.2.2018. u 17:09h | Objavljeno u Društvo

U prepunoj crkvi sv. Jelene Križarice u Šenkovcu, u nedjelju, 4. veljače gostovao je Mješoviti pjevački zbor Chorus Angelicus iz Varaždina. Koncert pod nazivom „Vidješe oči moji spasenje tvoje“ priređen je povodom blagdana Svijećnice, u organizaciji Ivane Štefić Pavlić, dugogodišnje članice Chorusa Angelicusa i voditeljice župnog zbora u Šenkovcu.

Publika je imala priliku čuti odlomke iz Vivaldijeve Glorije i Mise u h-molu Johanna Sebastiana Bacha, a poseban doživljaj bio je čuti skladbe maestra Anđelka Igreca koje je skladao za nosač zvuka „Pjesme štovanja i hvale“ te za istoimeni koncert održan 2015. godine povodom petnaeste godišnjice zbora Chorus Angelicus. Solisti u izvedbi Igrecovih skaldbi bili su: sopranistice Dorotea Ilčić, Antonija Puček i Silvija Habunek te bas Luka Šopar.

Uz zvukove baroka i uglazbljene stihove psalama svi prisutni mogli su uživati u ozračju sklada vjere i glazbe, a „šećer za kraj“ bio je nastup dječjeg zbora župe sv. Jelene Križarice pod vodstvom Martine Pongrac. Zajedno s Angelicusima su izveli pjesmu Anđelka Igreca „Upravi korake moje“ koja se već niz godina smatra himnom varaždinskih Marijinih obroka, glazbeno-humanitarne akcije koja se diljem Hrvatske i svijeta održava u svibnju.

Koncert je pokazao ljepotu zajedništva varaždinskih i međimurskih glazbenika, što je publika u Šenkovcu nagradila pažljivim slušanjem i dugotrajnim pljeskom.