Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu Foto: VV arhiva

Gostovanje JugendSINFONIEorchestra Glazbene škole iz Ravensburga u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 2.5.2019. u 09:15h | Objavljeno u Društvo

Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje sa Glazbenom školom iz Ravensburga, Glazbena škola u Varaždinu biti će domaćin JugendSINFONIEorchestru prijateljske glazbene škole iz Njemačke.

Glazbena škola u varaždinskom gradu prijatelju Ravensburgu već nekoliko godina organizira u travnju Classic kamp na kojem sudjeluju i učenici varaždinske glazbene škole, a ta je suradnja iznjedrila i zajednički glazbeni projekt koji je prošle godine prvo predstavljen publici u Ravensburgu 7. travnja, a tjedan dana kasnije, i na varaždinskom Korzu. Grandioznom izvedbom "Genesissuitue" britanskog skladatelja Tolge Kashifa mladi su se glazbenici zajedničkim snagama predstavili u Njemačkoj i Varaždinu.

Na koncertu koji je na programu u petak, 3. svibnja članovi Simfonijskog orkestra Glazbene škole iz Ravensburga, pod dirigentskom palicom Haralda Hepnera, izvest će djela Gabriela Fauré, Domenica Cimarose, Charlesa Sayre, Klausa Badelta i Andrewa Lloyda Webbera.

Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19:30 sati, ulaz je slobodan.

 JugendSINFONIEorchester_1.jpg