Glumačkom ansamblu predstave "Bog masakra" specijalno priznanje na 7. Bobijevim danima smijeha Foto: HNK Varaždin

Glumačkom ansamblu predstave "Bog masakra" specijalno priznanje na 7. Bobijevim danima smijeha

Varaždinske vijesti | 6.11.2018. u 15:02h | Objavljeno u Društvo

Na festivalu komedije "7. Bobijevi dani smijeha" predstava "Bog masakra" Yasmine Reze u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin dobila je specijalno priznanje za kolektivnu glumačku izvedbu.

Glumačka družina Histrion ove je godine po sedmi put organizirala festival komedije Bobijeve dane smijeha u spomen na velikog glumca i komičara Josipa Bobija Marottija, jednog od utemeljitelja Dramskog kazališta Gavella koji je od 1986. pa sve do 2010. redovito i iznimno uspješno nastupao u predstavama Histriona, neprestano potvrđujući svoje izvanredno komičarsko umijeće i ljubav prema komediji.

Specijalno priznanje za kolektivnu glumačku izvedbu u predstavi Bog masakra dobili su Sunčana Zelenika Konjević, Marinko Prga, Robert Plemić i Irena Tereza Prpić koji su, kako je naveo ocjenjivački sud, "svojim neodoljivo komičnim interpretacijama približili istaknuto djelo suvremene svjetske komediografije senzibilitetu naših gledatelja".

Ocjenjivački sud VII. Bobijevih dana smijeha u sastavu glumica Ankica Dobrić, predsjednica, kritičar Tomislav Kurelec i predstavnici publike Mehmed Aganović i Branko Babac nakon viđenih dvanaest predstava u konkurenciji sa zadovoljstvom su konstatirali "veliku raznovrsnost u njihovom scenskom oblikovanju i niz visokih dometa" koje su nagradili s četiri ravnopravne nagrade i dva posebna priznanja.