Glazbena mladež Varaždina organizira seminar za mlade čembaliste

Igor Čolaković | 27.8.2018. u 20:29h | Objavljeno u Društvo

Glazbena mladež Varaždina organizira seminar za mlade čembaliste. Seminar će biti održan u Glazbenoj školi, 31. kolovoza, a vodit će ga čembalist Franjo Bilić.

Franjo Bilić je diplomirao čembalo u klasi prof. Pavla Mašića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a studirao je čembalo i na Conservatoriumu van Amsterdam u klasi Menno van Delfta. Pobjednik je 12. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić i 50. tribine Darko Lukić. Prvi je Hrvat koji se prijavio i osvojio drugu nagradu na uglednom međunarodnom natjecanju Prix Annelie de Man u Amsterdamu, specijaliziranom za suvremenu čembalističku literaturu. Franjo Bilić je bio i višegodišnji polaznik Međunarodne ljetne škole barokne glazbe i plesa Aestas musica u Varaždinu.

Seminar je besplatan, a zainteresirani se mogu prijaviti na adresu elektronske pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U prijavi valja navesti ime i prezime polaznika, adresu, godinu učenja klavira, odnosno, orgulja ili čembala, te broj mobitela i e-mail adresu, kao i program za koji je polaznik zainteresiran na ovom seminaru, koji će barem donekle popuniti prazninu koja je u glazbenom životu Varaždina nastala nakon utrnuća Međunarodne ljetne škole barokne glazbe i plesa Aestas musica.

Označeno u