Galerijski centar Varaždin: U utorak otvorenje izložbe "Blooming" Tihane Karlović

Varaždinske vijesti | 10.9.2018. u 08:17h | Objavljeno u Društvo

U utorak 11. rujna, u galeriji Galerijskog centra Varaždin (Uska ulica 7) otvara se izložba "Blooming" mlade autorice Tihane Karlović iz Rijeke, koja će u programu "Something else Gallery" izložiti novije radove i instalacije, svakako sukladne nazivu programa u koji su uvršteni.

Tihana Karlović rođena je 1985. godine u Rijeci. 2010. godine diplomirala je na KBF-u Zagrebu, Teologiji u Rijeci, a 2011. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjeru Likovna pedagogija kod red. prof. Maje Franković na katedri za grafiku. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Rijeci. 2014. završila je jednogodišnji poslijediplomski studij Interdisciplinarna grafika na Akademiji likovnih umjetnosti Eugeniusza Gepparta u Wroclawu.

Izlagala je na više skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a za svoj je rad dobila nekoliko priznanja i nagrada. U radu se izražava u tradicionalnim grafičkim tehnikama, crtežu i oblikovanju umjetničkih knjiga - objekata. Vodila je nekoliko radionica za studente i sudjeluje na više istraživačkih znanstvenih projekata. Akademske godine 2014./2015. izabrana je u zvanje naslovni asistent vanjski suradnik na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci na katedri za grafiku. Radi u ateljeima u Lokvama i Rijeci.

Otvorenje izložbe je u 19 sati.