FOTO Plesni studio Vindi predstavio raskoš glazbe i pokreta sa svih strana svijeta Foto: Krešimir Đurić

FOTO Plesni studio Vindi predstavio raskoš glazbe i pokreta sa svih strana svijeta

Varaždinske vijesti | 18.2.2018. u 09:04h | Objavljeno u Društvo

Glazba i pokret koji dolaze sa svih kontinenata izvori su inspiracije za novi projekt Plesnog studija Vindi "Sa svih strana svijeta" koji je, u okviru Zimske završne produkcije, predstavljen sinoć u gledalištu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Australski Aboriđini, sjevernoamerički Indijanci, Kinezi, Japanci i njihovi plesovi poslužili su kao predložak koreografije suvremenog plesa. Tu su i Afrika, Južna Amerika, Irska, Španjolska, Indija... Inspiraciju su potražili i u plesovima Roma, Portugala, Grčke, Rusije, Francuske i Arapskih plesova.

Publici se predstavilo 145 plesača uzrasta od 4 do 18 godina, koji su zajedno s voditeljicama Davorkom Čorko Rodeš i Sanjom Bošnjak osmislili i izradili dio koreografije. Uz njih u koreografskom timu ovog programa pojavljuju se i Ilijana Lončar, Maša Kolar i Petra Hraščanec, dok kostimografiju potpisuju Melanija Rusak, Ana Kraš Šoštarić, Dubravka Kranjc-Rak i Monika Marić Tepšić. Glazbenu matricu izradio je Marin Kereša, a programsku knjižicu Ana Sever. Ton majstor je Zlatko Milec, a majstor rasvjete Marijan Štrlek.