FOTO Nakon 20 godina u Novom Marofu opet otvoreno kino!

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.12.2017. u 12:34h | Objavljeno u Društvo

Uz predmete kojima se prisjetilo prisutne na nekadašnje kino koje je djelovalo u Novom Marofu, odnosno, kada je odlazak u kino predstavljao iščekivanje i druženje te sklapanje novih prijateljstava ili pak šuškanje sa simpatijama i mnoštvo bezbrižnih trenutaka, kada se gledanjem filmova neposredno odgajalo i kulturno uzdizalo, u tom je tonu jučer svečano otvoreno novo kino.

Naime, u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" prepoznata je vrijednost gledanja filmova na velikom ekranu pa je nakon 20 godina otvoreno novo nezavisno kino u gradu.

- Danas ćemo se prepustiti emocijama i oživjeti nekadašnje kino Marof kako bismo kulturu stavili na mjesto koje zaslužuje - rekla je Ivana Kušek, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof koje je zajedno u suradnji s Gradom Novim Marofom te Ministarstvom kulture sudjelovalo u realizaciji ovog projekta.
Naime, Ministarstvo kulture dodijelilo je sredstva za digitalizaciju kina Marof dok se Grad Novi Marof uključio sa sredstvima koja su nedostajala.

- Bez njihove pomoći realizacija i modernizacija ne bi bila moguća, ali i bez vas dragi kulturnjaci ne bi bila održiva - zaključila je Kušek, posebno zahvaljujući Jurici Plantak i Ivani Horvat, Dragi Prahinu, svim ustanovama koje djeluju u Rabuzinu, INN baru na podršci, Radeku Pereši, Vladi Milaku te Mirjani Sabolić i ostalima koji su sudjelovali u projektu.

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, podsjetio je prisutne na to kako je tekla realizacija ovog projekta. Napomenuo je da se još davne 2005. krenulo s tom idejom.

- Kao član poglavarstva pod vodstvom ondašnjeg gradonačelnika Zdravka Maltara, ondašnjeg poglavarstva, ondašnjih članova mjesnih odbora i svih onih koji su promišljali i donijeli odluku o gradnji ovog prekrasnog velebnog Centra bilo je predviđeno i kino, no nažalost ono se tada nije realiziralo, ali uz pomoć Ministarstva kulture to smo na kraju, ipak, danas napravili - rekao je Jenkač, dodajući da su se prijavili i na natječaj kojim bi se dobilo veće platno pa bi sljedeće godine svi posjetitelji mogli uživati u punom doživljaju kina.

- Imamo prekrasan prostor i sada opet novo kino zato pozivam sve da iskoriste ovu priliku te uz jeftinije karte uživaju u novim filmovima koji se prikazuju i u ostalim gradovima - zaključio je Jenkač.

Novo kino otvoreno je projekcijom filma Ubojstvo u Orient Expressu, filmu nastalom prema predlošku istoimenog romana Agathe Christie.

Označeno u