FOTO Na Županijskoj smotri dječjeg folklora nastupilo više od 400 malih folkloraša

Varaždinske vijesti | 17.4.2019. u 17:10h | Objavljeno u Društvo

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD Toplice iz Varaždinskih Toplica organizirali su Županijsku smotru dječjeg folklora Varaždinske Županije koja je održana 14. travnja u Dvorani Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Smotra dječjeg folklora jedna je od županijskih smotri koje Zajednica organizira tijekom godine. Na ovogodišnjoj Smotri je nastupilo 15 dječjih folklornih grupa koje su veoma uspješno predstavile folklornu baštinu svojeg zavičaja, ali i folklornu baštinu ostalih dijelova Lijepe naše.

Predstavili su se: Centar tradicijske kulture Varaždin s tri uzrasta, KUD "Martijanec" Martijanec, KUD "Ljuba voda" Ljubeščica s dva uzrasta, KUD "Knegingrad" Gornji Kneginec, KUD Općine Cestica, KUD "Toplice" Varaždinske Toplice, DFD "Sončece" Varaždin, KUD Općine Petrijanec, KUD "Hrvatskih željeznica" Varaždin, KUD "Vidovec" Vidovec, KUD "Ježek" Beretinec i KUD "Klaruš" Maruševec.

- Veseli nas što se na današnjoj smotri predstavilo 15 folklornih grupa, odnosno više od 400 malih folkloraša. Publika je uistinu mogla uživati u prekrasnim plesnim i tamburaškim izvedbama kao i u narodnim nošnjama koje su naši mali folkloraši s ponosom nosili. Ovogodišnja smotra pokazatelj je predanog rada malih folkloraša i njihovih voditelja, a upravo to je mnogobrojna publika u Dvorani Minerva prepoznala i sve folklorne grupe nagradila dugotrajnim pljeskom – istaknuo je Zlatko Peharda, predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga.