FOTO: Koncert Crne kronike i promocija singla „Drži ritam“ u subotu na sceni Zvonimira Rogoza Foto: Facebook

FOTO: Koncert Crne kronike i promocija singla „Drži ritam“ u subotu na sceni Zvonimira Rogoza

Varaždinske vijesti | 14.6.2019. u 16:13h | Objavljeno u Društvo

Punk rock grupa CRNA KRONIKA, nakon 40 godina od svog prvog nastupa, vratila se ponovo na varaždinsku i hrvatsku rock scenu! Tako je band prošle godine nastupio pred varaždinskom publikom tri puta, povratničkim koncertom u dvorištu Palače Sermage, na glavnoj pozornici za vrijeme prošlogodišnjeg Špancirfesta, te zajedno sa Prljavim Kazalištem na novogodišnjem koncertu, u rasprodanoj varaždinskoj Areni na Dravi.

Krajem 2018. „Crna kronika“ kreće sa snimanjem svog prvog albuma, zahvaljujući svesrdnoj pomoći prijatelja i bivšeg člana - Roberta Kljajića, u čijem je studiju Road Production - Ljutomer, snimljen kompletan glazbeni materijal u suradnji sa snimateljima Marko Kljajić i Andi Gal. Album, na kojem se nalaze isključivo autorske pjesme, miksan je u Zagrebu – Dražen Gavrilović @ Pod.Room Studio, dok je master napravljen u Njemačkoj u studiju Saša Novak OHHO Mastering.

Na poziv diskografske kuće DALLAS RECORDS, band sa snimljenim materijalima odlazi u Zagreb i potpisuje ugovor o izdavanju albuma kojeg će ova renomirana izdavačka kuća „izbaciti“ na hrvatsko glazbeno tržište krajem rujna. Album će se naći na policama svih ovlaštenih shopova Dallas Records-a u Hrvatskoj i šire.

Na prvom singlu „Drži ritam“, koji će uskoro biti promoviran, kao gost je nastupio Valter Kocijančić, osnivač i član legendarne punk-rock grupe PARAF iz Rijeke, koji je otpjevao i snimio back vokal na singlu.

CRNA KRONIKA će u subotu, 15. lipnja u 21:30, uz svesrdnu pomoć Koncertnog ureda Varaždin na koncertu pred varaždinskom publikom nastupiti u sastavu: Ignac Klarić, vokal; Robert Kontrec, bas gitara, vokal; Srećko Kekez, ritam gitara, Dejan Parlaj Žeta, solo gitara te Ivan Kronja na bubnjevima.

Band će izvesti svih dvanaest pjesama sa albuma kao što su: PUCAM U TVOJE LICE, IRSKA, SAM, ZNAM KAKO SE ZOVEŠ, NEMA ZRAKA NEMA VODE, DON'T ASK, POLITIKA, RECI DA ME POZNAJEŠ, VARAŽDIN PONOVO GORI... i naravno, nezaobilazne STAMBENE PROBLEME! Osim pjesama sa albuma, bit će premijerno izvedeno i nekoliko novih pjesama koje „čekaju“ slijedeći album.

Ulaz na koncert je besplatan.