FOTO Čarolija pokreta: Plesni studio Vindi izveo novu predstavu "Klasika u novom ruhu" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Čarolija pokreta: Plesni studio Vindi izveo novu predstavu "Klasika u novom ruhu"

Varaždinske vijesti | 10.2.2019. u 08:23h | Objavljeno u Društvo

"Klasika u novom ruhu" naziv je nove predstave kojom se Plesni studio Vindi predstavio sinoć na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

U programu koji je oduševio brojne gledatelje sudjelovali su plesači svih kategorija, od onih najmlađih četverogodišnjaka pa do najstarijih osamnaestogodišnjaka. U izradi koreografskih tema plesače su motivirali motivi klasične glazbe u izvornom obliku i obradi pa su na sceni dočarali ples koncertnih pijanista, dvorske lude, venecijanski ples pod maskama, ples vještica... a inspirirali su ih i šećerne vile, poirot - tužni klaun, Fantom u operi, princeze balerine i anđeli.

Koreografije su zajedno s plesačima osmislile Davorka Čorko-Rodeš, Sanja Sabljak i Maša Kolar. Glazbenu matricu izradio je Marin Kereša, a programsku knjižicu Ana Sever. Ton majstor je Zlatko Milec, a majstor rasvjete Rajko Vugrinec. Kostime su izradile Melanija Rusak i Dubravka Kranjc-Rak.

Predstavu "Klasika u novom ruhu" Plesni studio Vindi izvest će u HNK Varaždin i danas, 10. veljače, s početkom u 18 sati. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta.

 

Označeno u