FOTO Buzzersi doprinijeli slavljeničkoj proslavi Glazbene škole

VV | 3.5.2018. u 12:29h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Iako djeluju tek godinu dana članovi kvinteta Buzzers znaju odlično zabaviti publiku, a među svoje koncerte upisali su i nastup u Velikoj koncertnoj dvorani slavljeničke Glazbene škole u Varaždinu. Članovi kvinteta saksofonist Gordan Perši, Marko Prepelić na trubi i gitari, Miodrag Paravinja na klavijaturama, bas gitarist Petar Pepelić i Goran Vdović na bubnjevima dokazali su kako kompozicije fusion/groove/jazz stilu odlično „leže“ publici i po klubovima i po koncertnim dvoranama.

- Trojica nas članova radimo u varaždinskoj Glazbenoj školi, sviramo i u nekim drugim projektima, no došli smo do ideje da bi mogli napraviti Buzzers projekt. Do sada smo napravili svojih sedam autorskih skladbi za ovaj kvintet, a pripremamo se i za sudjelovanje na Pula jazz festivalu. Na ovom koncertu predstavili smo svoje autorske kompozicije, koje izvodimo i kada primjerice nastupamo u klubovima, kao što smo to činili u prethodnim mjesecima - istaknuo je Gordan Perši, profesor na varaždinskoj Glazbenoj školi.

Buzzersi su svojim skladbama dodali na koncertu i obrade dviju međimurskih pjesama, kao i fusion standarde.

- Vodi nas ljubav prema glazbi koju želimo podijeliti s publikom bez obzira gdje nastupali da li u klubu, dvorani, na otvorenom. Bitno nam je da nas publika prihvati - ističe Perši, dodajući kako im je posebno drago kada na koncerte Buzzersa dolaze učenici Glazbene škole, među kojima je i dosta onih koji slušaju tu vrstu glazbe, pa tako i znaju dio Buzzers repertoara od ranije.

Bilo je tako i na koncertu u Glazbenoj školi, koji je dokazao kako učenici vole biti u publici kada njihovi profesori nastupaju, a oni pak pokazuju i kako usprkos svim obvezama koje imaju radeći u školi pronalaze vremena i za glazbu koja nije u uobičajnom nastavnom programu.

Šarolikost rada učenika i profesora Glazbene škole nastavit će se predstavljati javnosti i dalje, jer u slavljeničkoj, 190. godini Glazbene škole u Varaždinu još je čitav niz raznovrsnih koncerata i događanja.

Označeno u
Galerija slika