Dječje predstave u HNK: U subotu Svijet igara, u nedjelju Črčke!

V.V. | 28.10.2016. u 13:13h | Objavljeno u Društvo

Kliker festival ulazi u svoje finale! U subotu je na rasporedu premijera predstave 'Svijet igara' (6+), a u nedjelju ona najmlađe čekaju 'Črčke' (0,5-6). Ulaznice za predstave mogu se kupiti na blagajni HNK i u Suvenirnici Varaždinskih vijesti.

Izvedbom intrigantne gostujuće predstave 'Boys Awakening' u varaždinskom HNK u četvrtak, 27. listopada, Kliker festival prebacio je 'u višu brzinu'.

Predstava austrijskog Foxfire Theatrea, sudeći prema reakcijama publike, oduševila je srednjoškolce, kojima je predstava i namijenjena, ali zabavila je i publiku drugih generacija.

Dan ranije u Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin' u Novom Marofu izvedena je predstava 'Minimi', u kojoj su uživali polaznici tamošnjih dječjih vrtića.
Već dan kasnije, u petak, 28. listopada, varaždinski HNK su u 10 sati ispunili mališani koji su uživali u predstavi 'Ritam tam' Studija za suvremeni ples.

Predstava ima dvije izvedbe, druga je istoga dana u 17 sati.

U subotu 'Svijet igara, u nedjelju Črčke!

Vikend nam donosi još dvije predstave, od čega je jedna hrvatska premijera.

U subotu, 29. listopada, u 17 sati na rasporedu je projekt autorice Larise Navojec 'Svijet igara' - u produkciji Plesnog centra Tala i umjetničke organizacije VRUM. Riječ je o edukativno-interaktivnoj predstavi, u kojoj publika preuzima samu izvedbu. Time predstava za djecu postaje igralište prepuno mogućnosti.

 svijet igara 0

I naposljetku, u nedjelju, 30. listopada, u 10 sati na scenu izlaze 'Črčke' - zaigrana vizualno atraktivna predstava u slovensko-finsko-hrvatskoj koprodukciju - za one u dobi od pola godine do oko šest godina. Predstava se temelji na originalnim crtežima na kojima su djeca crtala sama sebe, odnosno autoportretima tijekom prvih šest godina svojeg života.

Pritom sve ulaznice za predstavu 'Črčke' ulaze u 'bubanj', a troje najsretnijih osvaja nagradni kuponi za kupnju cipelica Froddo!

Ulaznice za predstave mogu se kupiti na blagajni HNK i u Suvenirnici Varaždinskih vijesti. Ulaznica za 'Svijet igara' stoji 30 kuna, a za 'Črčke' 20 kuna.

crcke 5

Uz sve to, paralelno se odvijaju radionice 'Urban style', 'Kreativna komunikacija', 'Klikofonija', 'Šuma od papira pleše', 'Triumph of Time and Truth'...

Također, u petak se u Kinu Galerija u 19:30 prikazuje kultni plesni film 'Blush' (14+), s u subotu u 11:00 animirani film 'Dječak i svijet' (5+). Ulaz na filmove je besplatan.

 

Označeno u