Debitantska predstava Krokodili oduševila i autora teksta: Glumci su po-ki-da-li!

| 22.5.2017. u 20:01h | Objavljeno u Društvo

– Fantastičan posao su napravili – oduševljen je bio Vladimir Arsenijević, autor kratke priče „Crocodiles“, po kojoj je redatelj Dražen Krežić napravio predstavu „Krokodili“, premijerno izvedenu na sceni Zvonimir Rogoz u petak.

Nije baš pravilo da autor knjige ili priče bude zadovoljan njenom dramatizacijom, stoga reakcija pisca dosta govori o predstavi, a kad to kaže jedan od trenutačno najeksponiranijih pisaca na prostoru bivše Jugoslavije, organizator beogradskog festivala Krokodil, onda mladi redatelj, kojem je ovo bila debitantska predstava, doista može mirno spavati.

Redatelj je „razmontirao“ originalnu priču, narativno sve je ostalo manjeviše isto, ali strukturno ju je posve drugačije posložio, rekao je Vladimir Arsenijević, a na svojem je profilu na društvenoj mreži opisao dojmove i o glumačkoj postavi.

- Putujući od Beograda do Varaždina na premijeru, nisam iskreno znao što da očekujem i ostao sam zapanjen količinom sirove snage koja je nam je sinoć isporučena duhovito, dinamično, potresno, u nesvakidašnjoj erupciji uvjerljivosti, kao i sjajnim dramatur- škim invekcijama i dopunama priče, neobičnim i veoma efektnim režijskim postupcima te izrazito predanom, neštedljivom glumom četvoro glumaca koji su - nemam bolju riječ, izvinjavam se - po-ki-da-li! – napisao je...

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u