Đani Stipaničev uz Tamburaški orkestar CTK-a priređuje pravu poslasticu u HNK

Varaždinske vijesti | 2.12.2018. u 20:12h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Tamburaški orkestar varaždinskog CTK-a u suradnji s tamburaškim orkestrom HRT-a priređuje pravu koncertnu poslasticu za svoje sugrađane u subotu, 8. prosinca, u 20 sati u varaždinskom kazalištu. 

- Varaždinski Centar tradicijske kulture nadaleko poznat po svojem uspješnom radu i predstavljanju hrvatske kulturne baštine i van granica lijepe naše jednako je uspješan i po pitanju tamburaških koncerata u svom gradu. Nakon što su do posljednjeg mjesta ispunili gledalište varaždinskog kazališta svojim folklornim cjelovečernjim nastupom, na istome mjestu ponovno spremaju već tradicionalni koncert u kojem glavnu priču imaju tamburice. Ovaj se koncertni događaj unatrag nekoliko godina pokazao kao pun pogodak, a tamburaškom orkestru CTK-a su se u cjelovečernjim koncertima rado pridružile i poznate zvijezde hrvatske glazbene scene kao što su Vanna, Željko Bebek i Četiri Tenora - kažu organizatori.

Dodaju da je upravo jedan od tenora i Đani Stipaničev koji će se ponovno pridružiti Tamburaškom orkestru CTK-a, ali i članovima tamburaškog orkestra HRT-a te će svi zajedno izvesti brojne poznate domaće i strane skladbe. Na velikoj će se sceni Stipaničevu pridružiti i domaće snage: Sofija Cingula i Valentina Geci, a sam će program svojim nastupom dodatno obogatiti ŽVS Lucerne te vokalni sastav Pajdašice.

- Ovaj je tradicionalni koncertni događaj tijekom godina održavanja na najkvalitetniji način prikazao tamburu u sasvim drugačijem svijetlu, dokazao je kako se tamburom može odsvirati gotovo svaki glazbeni žanr i pritom dodati šarm kojeg može postići rijetko koji instrument - zaključuju organizatori.

Ulaznice za koncert su u slobodnoj prodaji HNK od petka, 30. studenog.

Označeno u