Danas u kinu Gaj nastupaju šansonijerka Kostadinka Velkovska i Toni Eterović

| 17.2.2019. u 08:03h | Objavljeno u Društvo

Povodom Valentinova u kinu Gaj u nedjelju, 17. veljače, nastupit će zagrebačka glumica i šansonijerka Kostadinka Velkovska, uz glasovirsku pratnju skladatelja Tonija Eterovića. Ovaj umjetnički dvojac zajedno nastupa već niz godina, a ovom će prilikom u njihovoj izvedbi poznatih domaćih ljubavnih šansona uživati i varaždinska publika. Koncert pod nazivom "Moja priča" organizira Pučko otvoreno učilište Varaždin u 19:30 sati i besplatan je za sve, ističe ravnateljica PUO Lana Velimirović Vukalović.

Osim autorskih ljubavnih šansona, bit će tu i starogradskih pjesama, ali i ljubavne poezije, najavila nam je Velkovska. Jednoipolsatni glazbeni program sastavljen je od poznate zagrebačke škole šansona autora poput Arsena Dedića (Moderato cantabile, Odlazak, Kuća za ptice), Zvonimira Goloba (Dušo moja), te autorskih pjesama za koje je tekst napisao Vojo Šiljak, a uglazbio ih Toni Eterović (Nedostaje mi, Ne daj se Kosta) te drugih autora. Drugi dio koncerta posvećen je tradicionalnim pjesmama Hrvatske i Makedonije.

- Kostadinka je poznata po svojoj živoj interakciji s publikom i umijeću stvaranja ugodne atmosfere koja publiku potiče na oduševljeno sudjelovanje u koncertu - stoji u najavi koncerta.

Varaždinsku publiku zagrebačka umjetnica makedonskog podrijetla dobro poznaje jer je u gradu glazbe, cvijeća i baroka nastupala više puta i kao glumica i kao šansonijerka, a posjećivala je i Varaždinske barokne večeri. Prisjeća se svog prvog glazbenog nastupa prije desetak i više godina u atriju Staroga grada. Potom je prije nekoliko godina ponovno nastupila u HNK-u Varaždin, u sklopu Špancirfesta i danas se prisjeća tog nastupa kao “otkačenog koncerta”.

- Jako dobro poznajem varaždinsku publiku i to je dobra publika. Jako mi se sviđa taj grad i ljudi, imaju dobro kazalište, a o Glazbenoj školi da i ne govorim. Profesori su mi govorili da imam karizmu koju publika voli, jer ja sam tu za njih, ne da im dam jeftinu zabavu, nego da im prenesem emociju, pamet, sve što nosim u sebi - govori nam uz smijeh uoči svoga ponovnog dolaska u Varaždin. Osim šansona, izvodi i tradicionalne makedonske, ali i međimurske pjesme koje je pjevala s međimurskim glazbenikom Mirkom Švendom Žigom. S koncertom pod nazivom “Zagrljaj Međimurja i Makedonije” nastupili su u HNK-u Varaždin, ali i u gradovima širom Međimurja.