Dan čitanja djela J.R.R. Tokiena u nedjelju u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 24.3.2018. u 20:14h | Objavljeno u Društvo

U nedjelju 25. ožujka u 18 sati u Studentskom klubu Studentskog doma Udruga mladih V.U.K. organizira Dan čitanja djela J.R.R. Tokiena, osebujnog autora Tolkienovog legendarija - trilogije Gospodar prstenova, legendardne priče Hobbit, i niza drugih literarnih nezaobilaznih djela! 

Dan čitanja djela J.R.R. Tolkiena međnarodno je priznat dan u svijetu obožavatelja djela Profesora, a The Tolkien Society obilježava ga od 2003. godine s ciljem promoviranja života i djela J.R.R. Tolkiena, ali i promoviranja aktivnosti čitanja uopće.

- Ove godine, za prvo obijležavanje takvog dana u Varaždinu, pripremili smo vam nekoliko interesantnih izvadaka iz djela koja prate popularnu priču Gospodara prstenova ili Hobbita, a sve na temu - Dom i ognjište: mnogi načini bivanja hobitom. Pritom ćemo slaviti opušten i udoban životni stil, poput onog koji uživaju hobiti. Bit će pića i štogod za prigristi. Svi zainteresirani su dobrodošli! Ako netko želi podijeliti s prisutnima određeni dio priče iz knjiga Profesora, slobodno neka nam se javi porukom ili ovdje u događaj - pozivaju vukovci.