CTK Varaždin večeras u kazalištu obilježava 70 godina postojanja

Varaždinske vijesti | 27.11.2016. u 08:31h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nakon velikog autorskog koncerta maestra Siniše Leopolda s tamburaškim orkestrima HRT-a i CTK Varaždin 21. listopada te velikog folklornog koncerta svih generacija Društva 11. studenoga, obilježavanje 70 godina postojanja i aktivnog djelovanja nekadašnjeg KUD-a "Vilko Jurec", potom KUD-a "Varteks", a danas Centra tradicijske kulture Varaždin, bit će nastavljeno u nedjelju, 27. studenoga.

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu u nedjelju s početkom u 18 sati bit će održana svečana sjednica na kojoj će biti uručene diplome i zahvalnice Hrvatskog sabora kulture i Centra tradicijske kulture Varaždin svim zaslužnim članovima. Ujedno će biti predstavljena knjiga notnih zapisa Julija Njikoša pod nazivom "Đuline tambure".

U svečanom programu nastupit će Vera Svoboda, supruga poznatog kompozitora Julija Njikoša, zbor Kapela Paulina Warasdin, dječji i reprezentativni tamburaški orkestar CTK Varaždin.

Ulaz je besplatan i iz Centra tradicijske kulture Varaždin pozivaju sve zainteresirane te sve bivše i sadašnje članove da im se pridruže na ovoj svečanoj sjednici.