7. Forestland srušio rekorde: Više od 8000 partijanera zatreslo šumicu u međimurskom Brezju Foto: Forestland

7. Forestland srušio rekorde: Više od 8000 partijanera zatreslo šumicu u međimurskom Brezju

Varaždinske vijesti | 23.7.2019. u 21:42h | Objavljeno u Društvo

Proteklog vikenda, od 19. do 21. srpnja, na preko 6 hektara prostora okruženog idiličnim poljima suncokreta, festival Forestland je još jednom dokazao da je pitoreskno međimursko mjesto Brezje postalo omiljena party destinacija velikog broja ljubitelja elektronske glazbe.

Forestland_ebase.jpg

Uz “mindblowing” nastupe glavnih izvođača oba dana, od Mike Vale, Maura Picotta, YellowHeadsa, Ferrecka Dawna, E-Basea, ali i Nick Havsena, Avadoxa i Corti Organa, tijekom 48 sati zagrijavalo se uz yogu, dnevne nastupe grupa Matter i High5, a adrenalnin se dizalo na 200 metara dugom zip lineu.

Forestland_zipline.jpg

- Festival je prošao odlično, preživjeli smo i spremni smo baciti se na organizaciju idućeg, jer 2020. ponovo trebamo nadmašiti sami sebe - rekao je glasnogovornik festivala Krešimir Biškup.

7. izdanje Forestlanda bilo je dosad najveće, u dva dana festival je posjetilo 8800 partijanera, 3700 prvi dan, a nešto više od 5500 posjetitelja bilo je u subotu.

Forestland_mainstage.jpg

Prvi dan festivala najveća je zvijezda bio Mauro Picotto, no Forestroom pozornicu je do usijanja doveo Ferreck Dawn iz Nizozemske:

- Često sam u Hrvatskoj, od Zagreba do Tisna, ali jako mi je drago što sam ovdje. Hrvatska definitivno ima potencijala za festivale i mogu reći da Forestland nimalo ne zaostaje za najvećim festivalima regije, čak ima i neke prednosti. Forestroom je manja, intimnija pozornica, što mi se jako sviđa jer sam u doticaju s publikom, osjećam energiju i povezanost.

Festivalska subota krenula je u laganijem, opuštenijem ozračju, na plaži je svirao lounge house, igrala se odbojka na vodi, a da je vrijeme za dugu noć znalo se kad je krenuo vrući nastup grupe High5. Hitovi i rime su se redali, a kako je padao mrak, tako se i uzburkao nastup ovih Zagrepčana. Tisuće posjetitelja počelo je pristizati kroz nepregledna polja suncokreta, basevi su parali uši, a laseri nebo.

Nastupom Corti Organa, ali i prijatelja festivala Miloša Stankića, Lawrenca Apage, Nicka Havsena i JuraS, ali i Mike Valea i maskiranog dvojca The Yellowheads, atmosfera je dovedena do usijanja. Napetost, elektricitet i ritmovi osjećali su se u zraku do kasnih jutarnjih sati.

Dobar after bitan je za svaki festival, a glavna pozornica utihnula je tamo negdje oko podne kad je završio #afterafter! Dvojac The Yellowheads ujutro se prebacio na centralni stage, a iduća tri sata nastupali su uz mnoge DJ-eve koji su im se pridružili u dodatnom nastupu.

Tronic, R-G-M, Barbs i oni najuporniji posjetitelji zatvorili su i 7. festival, te najavili još bolje, veće i duže izdanje Forestlanda za 2020. godinu!

Forestland_chill_beer.jpg

Forestland_salkin.jpg

Video sadržaj